FeaturedHaberler

Hyundai, kendi Android Auto uygulamasını geliştiriyor




Android Auto, Apple Car Play gibi akıllı telefon ile otomobil eğlence sistemleri arasında köprü görevi üstlenen bir uygulama. Hyundai, bu uygulamayı daha işlevsel, daha kendine özgü bir biçimde geliştirmeye çalışıyor. Uygulama geçen hafta başında Elantra’da ortaya çıktı. Google’ın I/O etkinliğinde tanıtıldı.

MyHyundai adı verilen yeni yazılım, navigasyon olarak Google Maps ile entegrasyon sağlıyor. Bunun yanında, çeşitli müzik servisleri ve Google Asistan gibi çeşitli işlevsel uygulamaları da kapsıyor.

Uygulama sadece Hyundai araçlarına özgü olacak. Aracınızın başına bir şey gelme ihtimaline karşılık servis çağırmak için yerleşik bir menü olacak. Bu uygulama aynı zamanda daha önceden geliştirilen BlueLink uygulaması ile de uyumlu olacak. Ayrıca içinde bence çok gerekli olan vale kullanımına karşı bir ayar menüsü olacak. Aracınızı valeye verdiğiniz zaman valenin otomobili nereye götürdüğünü ve kaç km/s hızla kullandığını uygulama size e-posta ile bildirecek.

Tabi bütün bu özelliklerin bulunduğu uygulamayı kullanmak için kullanıcılar geleneksel sistemlere göre biraz daha fazla zaman harcamak zorunda kalacak. Alıştıktan sonra herhangi bir sorun yaşanmayacaktır.

Uygulama tanıtıldı tanıtılmasına ama şu anda hala prototip aşamasında. Yıl sonuna doğru ise tamamlanması planlanıyor.

 

 

Furkan ALPERGİN

1988 doğumluyum. Uluslararası Ticaret mezunuyum. Kendimi bildim bileli otomobille yatıp kalkan, otomobillerden kopamayan biriyim. Otomobilin, bir ihtiyaçtan ziyade daha çok bir tutku ve bir yaşam tarzı olduğuna inanırım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu