Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Yerli otomobil için ilk bayilik başvurusu yapıldı




7 Aralık 2019 Cuma günü Gebze’deki Bilişim Vadisi’nde tanıtımı yapılan yerli otomobil için ilk bayilik başvurusu resmi olarak yapıldı.

Teknik ve donanım özellikleriyle birçok ilki bünyesinde barındıran yerli otomobil yüzde 100 elektrikli yapısıyla büyük dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen tanıtım sonrasında kamu ve özel sektörden binlerce şirket ve vatandaş model için ön talepte bulunacağını açıkladı. Şehir içi trafik pilotu özelliği ile otonom sürüş kabiliyeti, sürücü destek sistemi, dünyada ilk kez kullanılacak “Holografik Asistan” ve 30 dakikadan kısa sürede şarj gibi birçok yeni teknolojik özelliği olan yerli otomobilin satışı için Asortie A.Ş, ilk bayilik başvurusunu gerçekleştirdi.

“Yerli otomobil için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor”

Bu yıl içerisinde adının belli olması ve 2020 sonunda da satışa çıkması beklenen yerli otomobil için Türkiye’de ilk bayilik başvurusunu yapan Asortie A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Murat Erat, “Modeller herkesi olduğu gibi bizi de oldukça heyecanlandırdı. Yıllardır beklediğimiz ve hayal ettiğimiz bu otomobillerin üretimi için nihayet çalışmalar başladı. Bu süreçte yerli otomobilin desteklenmesi için herkesin elini taşın altına koyması ve Türkiye’nin gururu olacağına inandığımız bu otomobillerin sahipsiz kalmaması gerekiyor. Asortie A.Ş. olarak yaptığımız başvuruyla, Türkiye’de ilk kez yerli otomobil için bayilik sürecini başlatmış olduk. İlerleyen dönemde de konuyla ilgili çalışmalarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.

“Geleceğin ihtiyaçlarını karşılıyor”

Yerli otomobilin bir otomobilden daha fazlası olduğunu belirten Murat Erat, “Akıllı teknolojilerin yaygınlaşmasıyla son 10 yılda otomobiller taşıttan çok teknolojik cihazlara dönüştü. Bu noktada Türkiye’nin de yerli otomobil konusunda oldukça doğru bir tercih yaptığını düşünüyoruz. Benzinli ve dizel otomobil yerine tamamen geleceğin ihtiyaçlarına dönük elektrikli araçların üretilmesi, oluşturduğu katma değerle de ülke ekonomisine katkı sağlayacak. Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından tüm hakları yüzde 100 Türkiye’ye ait olan doğuştan elektrikli araçların geliştirilmesi ve içinde bulunduğumuz zamana uygun güncellenmesi, yerli otomobilin gücüne güç katacak” dedi.

İlgili Makaleler

27 Yorum

  1. Ülkemiz için güzel haber umarım Peugeot bayileri içinde başvurular artar :D
  2. Umarım tüm testleri falan yaptıktan sonra seri üretim ve satışa başlarlar, batarya sorunundan alev alan araçlar görmek istemeyiz, ilk önce tüm makam araçlarını pininfarina konsept(yerli oto) ile değiştirilsin,sonra halka satılmaya başlansın. umarım eksik bişi yapmazlar ,aracın videolarında durum pek iç açıcı değildi ,kadranlar çalışmıyordu falan
    1. Söylediğiniz gibi bu araç bir prototip. Prototipin bize sunduğu aracın nasıl görüneceğidir. Daha büyük markaların fuarlarda sergilediği prototiplerde bırakın ekranların çalışmasını araçların içleri bile boş oluyor hatta plastik maketlerden ibaret oluyorlar. Bir prototipi “kadranlar çalışmıyordu” diye eleştirmek teknolojiden bir haber olmaktır.
  3. Umarım tüm testleri falan yaptıktan sonra seri üretim ve satışa başlarlar, batarya sorunundan alev alan araçlar görmek istemeyiz, ilk önce tüm makam araçlarını pininfarina konsept(yerli oto) ile değiştirilsin,sonra halka satılmaya başlansın. umarım eksik bişi yapmazlar ,aracın videolarında durum pek iç açıcı değildi ,kadranlar çalışmıyordu falan

    Hocam aracın kadranlarinı çalıştırmak çokta zor birşey değil , sirf bundan dolayı iç açıcı bulmuyorsaniz bilemiyorum .
    Bunun başka sebepleri olabilir düşünün …

  4. Umarım tüm testleri falan yaptıktan sonra seri üretim ve satışa başlarlar, batarya sorunundan alev alan araçlar görmek istemeyiz, ilk önce tüm makam araçlarını pininfarina konsept(yerli oto) ile değiştirilsin,sonra halka satılmaya başlansın. umarım eksik bişi yapmazlar ,aracın videolarında durum pek iç açıcı değildi ,kadranlar çalışmıyordu falan

    Durum nasıl iç açıcı değildi, "prototip" aracın yürümesi bile gayet önemli ve kayda değer bir durum, işin görünen en son – en kolay kısmı ekranları çalıştırmak

  5. Hocam aracın kadranlarinı çalıştırmak çokta zor birşey değil , sirf bundan dolayı iç açıcı bulmuyorsaniz bilemiyorum .
    Bunun başka sebepleri olabilir düşünün …

    Zor değilse neden yapılmadı? Sonuçta kıytırık bir sunum hazırlanmadı yani bi işi tam yapmalılardı 🤔

  6. Zor değilse neden yapılmadı? Sonuçta kıytırık bir sunum hazırlanmadı yani bi işi tam yapmalılardı 🤔

    Çünkü göstergeler son revizyonda değil de o yüzden, donanım tamamlanmadan yazılıma geçmek mantıksızlık.

    Yanlardaki aynaların görüntüsünün iletildiği küçük ekranlar direklere entegre edilecek, o ekranların üretim halinde kullanıp kullanılmayacağı kesin değil. Belki çözünürlüğü daha yüksek olacak, belki dokunmatik değil ama dokunmatik hale getirilecek.

    Önce donanım tamamlanır, en son yazılım yapılır.

  7. Umarım tüm testleri falan yaptıktan sonra seri üretim ve satışa başlarlar, batarya sorunundan alev alan araçlar görmek istemeyiz, ilk önce tüm makam araçlarını pininfarina konsept(yerli oto) ile değiştirilsin,sonra halka satılmaya başlansın. umarım eksik bişi yapmazlar ,aracın videolarında durum pek iç açıcı değildi ,kadranlar çalışmıyordu falan

    Sizi tatmin etmek çok zor. Araç çıkmadan önce de çıktıktan sonra da hep olumsuz yorumlar yaptınız. Umudunuz yoksa boşverin, takmayın kafaya. Hiç üretilmemiş gibi davranın.

  8. Sizi tatmin etmek çok zor. Araç çıkmadan önce de çıktıktan sonra da hep olumsuz yorumlar yaptınız. Umudunuz yoksa boşverin, takmayın kafaya. Hiç üretilmemiş gibi davranın.

    Evet zor tatmin oluyorum , ortada bisürü soru işareti varken gamsız olup hep olumlu yorum yapacak pek bişi bulamıyorum

  9. Evet zor tatmin oluyorum , ortada bisürü soru işareti varken gamsız olup hep olumlu yorum yapacak pek bişi bulamıyorum

    Buna tatmin olmamak denmiyor, buna hazmedememek deniyor.
    Tatmin olmamak, mesela 400bg az olmuş keşke daha fazla olsaydı gibi şeylerdir.
    Batarya yanma tehlikesi nedir ya hdlasjdljaalsjas 110 tane mühendis düşünememişti sizi hemen TOGG ekibine almamız lazım.

  10. Buna tatmin olmamak denmiyor, buna hazmedememek deniyor.
    Tatmin olmamak, mesela 400bg az olmuş keşke daha fazla olsaydı gibi şeylerdir.
    Batarya yanma tehlikesi nedir ya hdlasjdljaalsjas 110 tane mühendis düşünememişti sizi hemen TOGG ekibine almamız lazım.

    Siz o 110 mühendisten birisiniz sanırım çok dokunduğuna göre size
    (Ha bu arada batarya sorununu yanma tehlikesi diye çarpıtmışsınız, elektrikli otomobil devi olan teslanın bile ürettiği aracın içinde yanarak can veren bile oldu ve böyle şeyler olası bi ihtimaldir önemli olan önlem almak)

  11. bence bu otomobilde hiç bir güvenlik sorunu olmayacak. Yakıt tüketimi 100 km de 0 kw olacak. Hiç kazaya karışmayacak.. Çünkü hiçbir zaman seri üretime geçilmeyecek..
  12. Umarım tüm testleri falan yaptıktan sonra seri üretim ve satışa başlarlar, batarya sorunundan alev alan araçlar görmek istemeyiz, ilk önce tüm makam araçlarını pininfarina konsept(yerli oto) ile değiştirilsin,sonra halka satılmaya başlansın. umarım eksik bişi yapmazlar ,aracın videolarında durum pek iç açıcı değildi ,kadranlar çalışmıyordu falan

    Mühendislik ürününde önce hardware tamamlanır sonrasında bu donanıma uygun software yazılır. Bahsş geçen prototip dolayısıyla donanım kısmı tamamen hazır değil.Yerli otomobil konusu futbol muhabbetine döndü. Herkes nasıl olsa ben araba kullanıyorum diye yorum yapar olmuş bilip bilmeden.

  13. bence bu otomobilde hiç bir güvenlik sorunu olmayacak. Yakıt tüketimi 100 km de 0 kw olacak. Hiç kazaya karışmayacak.. Çünkü hiçbir zaman seri üretime geçilmeyecek..

    Hayır yani , zamaninda Devrim’i engelleyenler gibi üretilmemesini isteyen zihniyetteyseniz bilelim . Ona göre cevap verelim .

  14. Otomobil nedir, imal edilmeden önce hangi adımlardan geçer, prototip nedir, seri üretim araç nedir vs bilmeyenler dahi otomobille alakalı yorum yapınca, böyle şeylerin görülmesi çok doğal.

    Bunu söyleyen kesimlerin araçlarının, prototip aşamasındaki versiyonunu getirip altlarına vereceksin aslında. Madem mideleri bulanıyor, ben neye biniyormuşum deyip bir haftaya arabalarını satmaları gerekir o durumda.

    Biraz bilgi eksikliği, fakat çokça niyetin başka olması.

  15. Çıkarılan otomobili hala bir siyasi proje olarak görüyoruz. Otomobilin çıkarılması çok uzun sürdü ama ortada bir yürüyen makine var. Bu teknolojide bir otomobili görmek ülkesini seven her Türk vatandaşını heyecanlandırır. Bu uzun süreçte köstek değil destek olmalıyız.
    Ayrıca şunu da belirtmeliyim. Yukarıdaki yorumlarda umarım tüm testler yapılır vs. gibi yorumlar yapılmış. Otomobil sektöründe değilim ama bir ürünü çıkartabilmeniz için tüm olasılıklar düşünülüp testler yapılır. Sizin belki de kullanıcı olarak hiç bir zaman kullanmayacağınız, yaşamayacağınız veya karşılaşmayacağınız case ler göz önüne alınır. Tabi ki testleri insan yaptığı için hata payı %0 değil. Yaptık, bitti, satıp para kazanalım gibi bir durum düşünülmesi çok saçma. Çamur at izi kalsın mantığında ilerlenmemelidir.
  16. Adamlar yapsın da eksik yerleri hakkında yorum yapın arkadaş, daha hic bir seyini bilmeden söz söylemek nedir anlamadım.
  17. @Berkin bi bakar bunlar da bot mu diye. Bir şey hakkında fikrini söyleyenlere saygım sonsuz. Tasarımını beğenmez, şurası çok çirkin oldu der hatta bunu alacağıma şunu alırım der, eyvallah. Ama burda karalama söz konusu. Buna saygı göstermem.
  18. Halit Bolkan , TRT Haber’de açıklamalar yapıyor belki ilginizi çekebilir .

    Halit Bolkan : Sanayi Savaşları programından tanırsınız . Oto Haber genel yayın yönetmeni , ulkemizin otomobil otoritelerindendir …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu