FeaturedHaberler

Tesla Model 3 ön siparişleri 400 bine yaklaştı




Duyrulduğu andan itibaren yoğun ilgi gören Tesla’nın yeni elektrikli otomobili Model 3, bugüne kadar görülmeyen miktarda ön siparişe sahne oldu.

Bloomberg kayıtlarına göre 373 bin ön sipariş alan Tesla Model 3 kimsenin beklemediği kadar ilgi görmüş oldu. Siparişlerin sadece 8 bini iptal olurken, bunların yerine 4 bin 200 adet yeni sipariş kaydedildi.

Tesla, Model 3’ü üretip satışa sunmak amacıyla 1.4 milyar dolarlık bir yatırım yapıyor.

Tesla’nın, model üretime başlayana kadar 500 bin ön sipariş alması içten bile değil. 2008 yılından bu yana 125 bin adet otomobil üreten markanın 2017’den önce üretime başlamayacağı ve öngörülen 500 bin adet siparişi alacağı Model 3’ü nasıl yetiştirip bunca alıcıya teslim edeceği ise gerçekten büyük merak konusu. Ancak Elon Musk bu konuda kötümser görünmüyor. Tesla’nın yapımı süren 5 milyar dolarlık dev fabrikasının üretime girmesinin işleri kolaylaştıracağını düşünüyor. Ancak yine de Tesla’nın siparişini aldığı araçları teslim etmesi birkaç yıl sürecek gibi.

Tesla Model 3 satışa çıktığında 35 bin dolar giriş fiyatından sunulacak. Ön sipariş vermek için ise cebinizde 1.000 dolardan az bir para olmaması gerekiyor. Tasarımcıları dışında kimsenin kullanmadığı bir otomobil düşünün ve bunca ilgiyi göz önüne alın; bu gerçekten de otomotiv tarihinde sık rastlanan bir durum değildir.

Necati Erdoğan

Otomobiller vazgeçilmezim. Her zaman söylerim, otomobillerin olduğu bir odaya kapatsalar yeme ve içme harici başka şeye ihtiyaç duymam. Otopark.com ile tanıştığım günden beri müptelasıyım. Türkçe öğretmeniyim. Bu camiaya katkıda bulunmaktan onur duyuyorum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu