Haberler

Yenilenen Q5, 2018’e hazırlanıyor




2018 Audi Q5, kamuflajlı olarak Avrupa’da objektiflere takıldı.

Q7’nin küçüğü gibi görünen bu otomobil, büyük hava girişleri ve ince farlarla çevrili, altıgen ızgarası ile tanıdık Audi ön tasarımına sahip. Arkaya doğru ilerlediğimizdeyse geniş ön cam, keskin hatlara sahip gövde ve hafif eğimli üst kısım göze çarpan detaylar. Ayrıca bu crossover bagaj kapağına monte edilmiş bir spoyler ve şık bir çift egzoz sistemine de sahip.

Otomobilin teknik detaylarına gelecek olursak, Audi bu model hakkında fazla bilgi vermiş değil. Ancak son olarak yeni A4’te kullanılan MLB Evo isimli platformun üzerine inşa edilmesi beklenen model sadece bu değişiklikle selefinden yaklaşık 100 kilogram daha hafif olabilecek.

Motor seçeneklerinden bahsedecek olursak, 252 beygir güç ve 370 Nm tork üreten 2.0 litrelik turbo motor da dahil olmak üzere yine A4’te sunulan motorlardan çoğunun bu otomobilde de sunulması, yani tanıdık Audi yelpazesinden seçenekler olması bekleniyor. Ayrıca bu modelde elektrik motoruyla yaklaşık 50 km yol katedebilen bir plug-in hibrit motor sunmak da şirketin hedefleri arasında.

Yeniden tasarlanan Audi Q5’in bu yılın sonunda, yüksek ihtimalle Paris Motor Show veya Los Angeles Auto Show’da tanıtılacak. Seri üretim ve satışların ise önümüzdeki yıl başlaması planlanıyor.

Levent E. Ezen

'95 İstanbul doğumlu bir Trakya Üni. öğrencisi, 'şeker çocuk arabası' Polo sürücüsü, başlangıç seviyesinde bilgisayarcı, otopark.com gönüllüsü.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu