Testler

Küçük Prens: BMW 118i




  • Motor: 1499 cc, 3 silindirli turbo benzinli
  • Güç: 136 hp @ 4400 d/d
  • Tork: 220 Nm @ 1250-4300 d/d
  • Şanzıman: 8-ileri, tork konvertörlü otomatik
  • 0-100 km/s: 8,7 sn
  • Son hız: 210 km/s
  • Test tüketimi: Ortalama 8 litre/100 km
  • Ağırlık: 1395 kg
  • Bagaj hacmi: 360 litre
  • Fiyat: 135.000 TL

Şasi
Motor
Şanzıman

– Arka yaşam alanı
– Direksiyon
– Fiyat

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

64 Yorum

  1. O fiyata sürücü otomobili alacak olsam brz alırım oda benzinli hatta testte 8 litre mi ne yakmis. Aile otomobili alacak olsam mondeo flan alirim. İllaki bu sinif alacaksam v40 alirim. O fiyata 1 serisi ne la.

    1. gerçekten çok pahalı. içinde de hiçbişey yok. o fiyatlara full+full araç alıyorsun. –

      1. o fiyata o segmentte hem spor hem konfor hem aile isi hem genc isi hem arkadan itis baska araba yok, zaten segmentte arkadan itis baska alternatif yok. sirf bu yuzden bile tercih ederim, surus zevki bambaska , surus pozisyonu harika, bu ozelliklerde baska arac yok

        1. eksileyen bana baska bir arkadan itis c segmenti soylesin bende yanilmisim haklisin diyeyim

          1. Öncelikle ben eksilemiyorum 🙂 Sürüş zevki istiyorsan sadece ki bu arabada öyle alırsın and daki m5 ten artan parayıda yakıt ve bakıma harcarsın. Bu çerçöp arabaya sırf arkadan itiyor diye o para verilmez.

            1. herkes bu koşullarda araç almıyor malesef. bu yüzden m5 pekala anlamsız herhangi birimizin günlük gezmeye kullanması için. çerçöp dediğiniz araç sınıfının en keyifli aracıdır. bu kadar pahalı olmasının sebebi ise euro kuru ve vergi sistemimizdir ki bütün premium araçlar hiç haketmedikleri paralara satılıyor. ancak şöyle düşünüyorum ki bu parayı bu araba haketmiyor ya da bu paraya bu alınır mı be tadında tartışmalar artık geride bırakılmalı ve bazı gerçeklerle yüzleşilmeli. sıfır araç almanın daha makul olduğu ve gerekli olduğu durumlar maddi hesaplamalar olabilir. ben şahsen ikinci el 320i(örnek olarak) alınacağına bu paraya sıfır dizel 1 serisinin asla üzmeyeceğine inanıyorum eğer aile kullanımı veya “şekil kovalama” gibi durumlar yoksa.ek olarak ben kimsenin her gün bir yerlere gidip geleceği aracın sürekli problem çıkarmasını ve azıcık olan boş vaktini keyfi (diyelim ki) sanayi muhabbetlerine harcayacağına aracının tamirine harcamak isteyeceğini sanmıyorum. 🙂

              1. Bu arabaya çerçöp dememin sebebi bu araba 5 kapılı ama 2 kapılının pratikliğini sunuyor. Arabanın tasarlanma amacında sıkıntı var yukardada yazdım arka koltukta oturan kişinin sıkışcağı gerçeği haricinde bi su koyabileceği yer yok. Kompact sınıfda kompactın gerekliliklerini karşılamıyor illa sürüş makinası istiyorsa bunu alcak kişi coupe alsın. 1 serisinin 2+2 coupeden büyük bi farkı yok. Dediğim gibi coupede bile bardaklık yada bi göz möz bişey koyarlar arabaya bu arabanın arkası kullanılmaz diye tasarlanmış.

                1. zevkler ve renkler meselesi, bu araba sehir icinde park kolayligi sagliyor (C segmenti boyutundan dolayi), bagaji bana yetiyor, 10 yildir araba kullanirim arka koltuguma uzun yolda oturan olmadi, genelde ya tek kullaniyorum en fazla yanimda bir kisi oluyor, sehir icinde kisa mesafede de arkada biri otursa bile idare ediyor. buyuk aileler icin degil zaten bu arac, cocuksuz aile veya bekar icin.. hedef kitle belli.

    2. Bir noktada katılıyorum bu araç compact sınıfın beklentilerini karşılamıyor. Sürüş makinesi istiyosan zibille araba var o fiyata ama compactın mantığı kullanışlılıktır. Arabanın arka koltukları süs için konmuş. Ön koltuğu kendime göre ayarladığımda arkaya oturamıyorum ayağım sığmıyo o aralıktan. Rakibi a200 daha performanslı görünüş kişiseldir ama bence daha güzel ve go-kart gibi yol tutuyor. Bmw ye son olarak şunu ekliyim arkada bir tane su koycak yer yok. Bu araba compact mı yoksa 2+2 coupe bir yan makinasımı. Buna karar vermesi gerekiyor.

  2. Öncelikle test güzel elinize sağlık. Geri bildirim olarak ise şunu söyleyeceğim, Doğan abi hoş güzel, Sinan abide aynı şekilde ama ikisi bir araya gelince sanki dengeleri sağlacak bir And abiyi arıyoruz. Espri, muhabbet, video akıcılığını kastediyorum. Bilgi konusunda zaten ikiside işini bilen insanlar ama muhabbet kısmında biraz Doğan abinin heyecanından biraz And abinin kahkahalarını ve en en önemlisi detaycılığını aramamdan dolayı bu video gayet güzel fakat biraz eksik geldi.

  3. 15 aydır 1 serisi kullanıyorum ve gayet memnunum, tek tavsiyem yaşadığınız yerin yolları kötüyse runflatlerden kurtulun, gürültü seviyesi düşük normal lastikle birlikte araçta yol sesi falan kalmıyor. Kronik bagaj kapağından gelen tıkırtı sesi var, onu da eli tornavida tutan herkes kendisi halledebilir. Şunu da eklemek isterim test gayet güzeldi ama And’ın bulunduğu testler daha alman işi oluyor, tüm konular teker teker ve eksiksiz anlatılıyor, her birinizin kendine has tarzı var ve bu durum bence çok güzel, umarım çok daha başarılı olursunuz.

    1. Bende Eylülden beri kullanıyorum yorum yazma gereği bırakmamışsın hem otomobil hem test açısından.

      1. makyaj oncesi ve makyaj sonrasi iki tane 1 serisi kullandim ve kullaniyorum, direksiyon elestirisi disinda testi basarili buldum sizin yorumlarinizda super , ekleyecek bisey kalmamis

  4. sondaki olay otoparkin farkini ortaya koydu.ortalama turk insani budur.gerisi bostur. Butun testlerin herseyin ustunde olan budur.bu yuzden seviliyorsunuz.tesekkurler.

  5. askerde iken karakolu almanyadan aradılar ama türkçesi bukadar iyi değildi. bölgeniz sınırlarında bir bmw acil durum butona bastı gidip kontrol edebilirmisiniz tarzında birşey söylediler. alman plakalı bir araç sonra komutan naptı bilmiyorum :):) gerçekten calışan bir sistem.

  6. malzeme kalitesine değinirken biraz geçiştirmissiniz bence. kötü değil demissiniz demek okadar iyide değil. bu sınıfda genelde golfu baz alırlar ona göre iyimi kötümü deseydiniz daha iyi anlardık. o detayları and biraz daha iyi anlatıyor ama muhabbet güzeldi.

  7. Elinize sağlık , Sinan anneyi arkaya oturtarak hanım köylü olduğunu gösterdin… teste gelecek olursak andsız çıkmayın abi doğan beyin hızını anca o keser hepinize kolay gelsin.

  8. Harika bir test olmuş emeğinize sağlık. Ancak fiyatta bir yanlışlık var gibi. Şu an 1 serisi alma arefesinde olduğum için dikkatimi çekti. Bu araç daha ucuz bence. fiyatına listeden bakıp güncel euro kuruyla çarptınız sanırım. Şu anda BMW fiyatı hesaplamak için Euro kurunu 3,09 alıp liste fiyattan da %6 indirim yapmanız gerekiyor.

      1. tamam işte bmw’de liste fiyatı yanlış hesaba yöneltiyor diyorum bende. kur 3,09+%6 iskonto var.

  9. Yaa Sinan abi bırak yok trafikteyiz gösteremyecez yanladığını felan, yer miyiz bunları 😀 😀

  10. direksiyon niye eksi, tamam M degil anladikta gene de digerlerinden iyidir diye dusunuyorum

      1. benim sormak istedigim siradan bir c segmenti araba direksiyonundan daha mi kotu ? bence degil ama benim goremedigim bisey mi gorduler direksiyonda

  11. Eski kasa 116d’yi tek geçerim. İkinci elde mantıklı bir seçenek olduğunu düşünüyorum. Hem az yakar, çok kaçar hem de tam bir sürüş makinesi.

  12. 7 kasanın konforunun bundan az olması puanlamada enteresan gerçekten 🙂 güzel test olmuş ağzınıza sağlık 🙂

    1. Hepsi kendi sınıfı araçlar içerisinde degerlendiriliyor arkadasim tabiki 7 serisi bundan kat ve kat daha konforlu

    2. Hocam sen olayı çok yanlış anlamışsın. Puanlama her sınıfın kendi içinde olur. Tutup 7 serisiyle 1 serisini karşılaştırmak olmaz. Örneğin A segmenti bir araç 5 puan alıp, c segmenti bir araç 3 puan alabilir. Bu c segmentinin a dan kötü olduğunu göstermiyor, c segmenti her yönden a segmentinden ileride bir araç. Anlatabildim mi?

  13. Dogan reis 730li testinde seni biraz elestirmistim. Okuyorsun yorumlari hatirlamissindir. Kafaya taktigini biliyorum. Zaten onemsemesen takmazsin. Yorum fazla begeni aldigi icin takipcilerin sana tepkili oldugunu dusunmussundur. Ondan dolayi guzel yorum yaparak seni heveslendirmeyi gönülden istedim. Canini siktiysam kusuruma bakma. Seni cok daha iyi gormek istedigimden elestirdim. Gun gectikce performansinin dahada artacagina inaniyoruz zaten.

    Bu testte oncekilere gore cok daha uyumlu ve sakindin. Muhabbetin keyifliydi. Arabanin eksilerine rahat rahat degindin. Saft tunelini ozellikle guzel elestirdin. Elestirilmeyi unutulan yerleri hatirlattin. Evet yine biraz acelecilik vardi ama o kadar da olsun test senden kiymetli degil. Karsi tarafa fikirlerini sen sordun. Ben izlerken oldukca keyif aldim.

    Testlerde senin de dusuncelerini bol bol dinlemek isteriz. Yeter ki sen anlat. Herkes anlatsin. Ve kimse birbirini engellemesin. Testteyken heyecana gerek yok. Ne anlatirsan anlat biz ilgiyle dinliyoruz.

    Ben olumlu olumsuz goruslerimi yazmaya devam edecegim. Bir olumsuz yazarsam iki olumlu yazacagim soz 😀

    Kal sağlıcakla

  14. Bir Sinan abi klasiği daha ” en sevdiğim DSC kapanınca böyle saf kemiksiz araba senin oluyor.”

  15. Doğan beyi çok başarılı buluyorum.laga luga kuru gürültü yapmadan çok güzel tespitlerde bulunuyor..

  16. Test çok iyi de lütfen şu videoları 50-60 fps yükleyin onlara alışınca bir şeyler eksikmiş gibi geliyor.Ama yine de harikasınız.

  17. Sinan abi artık açıyı verr beee sen de kurtul bizde kurtulalım :)) gözler bi 220 videosundaki sinan reisi aramıyo değil :(((

  18. Motor konusuna gelince en azından düz yolda bi gaza çökseydin be reyis. saat 7,30 dediğin yer boştu 70 80 sabit gidiyodunuz hani sesini cok merak ediyorum cunku 😀

  19. Senede 10.000 – 12.000 km genellikle şehir içi kullanan biri için, 116d almaya değer mi daha düşük trafiği olan bir şehirde kullanılacak ?

    1. Herkes deymez diyecek ama bence değer. Hatta trafikte fazla yoksa o kadar para vermeye gerek yok 116 ed manuel bakabilirsiniz düşük km. 80 85 bin lira civarı.

    2. 1 serisinde motor farkı 9 bin tl testteki aracın fiyatı yanlış sıfırını 110.000 tl civarına alabilirsiniz. Dizel için söz konusu test aracı 119.000 civarı olacaktır. (ikisi için de +/- 2000 tl)

      Test aracındaki deri koltuk, katlanır arka koltuktan vazgeçip, 16″ jant ile alırsanız 106 bin tl. Dizeli de 115 bin tl.

      Spor sürüş yapıyorsanız ve dizelden nefret etmiyorsanız değer. gaz pedalına çökünce benzinli arabaların tüketimi fabrika verisinin 3 katına falan çıkabiliyor. Dizel araçta ise fabrika verisinin 2 katını ance yakarsın spor sürüşte.

      Ben sakin giderim gazlamayı çok nadir yaparım diyorsanız söylediğiniz km için 9 bin tl fark vermeye değmez.

    3. Teşekkürler arkadaşlar fikirleriniz için, makyajsız kasayı çok sevmiyorum ön far tasarımı biraz kötü geliyor bana, bu çok güzel oldu ama fiyatlar uçtu, gazlama vs abartı olmasa da çıtırdan var tabi. Ben anlaşılan 1.16d bakayım yine, genel olarak opel, vw, ford vs. olsa düz alırdım ama bu şanzımanı ben de kullandım bir kere harikaydı otomatiğe olan ön yargılarımı temizledi resmen, o yüzden almışken otomatik alırım sanırım. C sınıfı hb’den kopamıyoruz 🙂

  20. Test Süper Olmus Ellerinize Saglik. Sinan Abi Sacede Yol Sesi Aliyor Dedin Ya Abi Hatta Lastiktende Olabilir Dedin Bende O Arabanin 2009 116i Vardi Allah var Ses Yoktu Demem Oki O Bridgestone Potenza S001 Olacak Lastiklerden Simdiki Arabamda Runflat Hafif Bozuk Asfalta Tüm Sesi Arabanin Icine Aliyor Bilmiyorum Belkide Arabam Baya Ses Aliyor Anlamadim Gitti Simdiki Aracim Mercedes benz C220d W205 Tamam Sizin Testi Izledim Ayni Sizin Anlattiginiz Gibi Hersey Süper Hafif Rüzgar Birazda Yol Sesi Aliyor

  21. Bu ikili şahane olmuş test çok güzeldi gerçekten. Araca gelirsek arka yaşam alanına biraz daha fazla özen gösterilmesi gerekirdi bence.Bu fiyat aralığında bir bmw den beklersiniz bunu. Test için tekrar teşekkürler. Takipteyiz 🙂

  22. Test için emeğinize sağlık güzel olmuş. Fakat bu araç 1.5 3 silindirli motora sahip olan 118i değil. İlk üretilen 118i lerde makyajsız versiyonun 1.6 4 silindirli motoru vardı. Muhtemelen bu da o araçlardan bir tanesi. Videodaki motor resmi başka bir araçtan alınmadıysa tabi.

      1. Affedin hata bulmak gibi bir amacim yok, ama ben de bir 4 silindir f20 kullanicisiyim ve motor, turbo yerlesimi ayni bu testteki sekilde, ancak 3 silindirlilerde turbo biraz daha farkli bir aciyla duruyor kapak farkli. Hatta icimden testteki umarim 4 silindir diye de geciriyorum, tam bendeki motor test edilmis olsun diye 🙂 . Ama supheye de dusmuyor degilim, ben sehir icinde 8lt henuz goremedim :). Selamlar

  23. Test icin cok tesekkurler. Bir onerim olacak izninizle, ortalama tuketimi verirken ortalama hiz bilgisini de verirseniz karsilastirma yapmamiz cok daha kolay olacaktir. Selamlar, kolay gelsin

  24. öncelikle elinize sağlık.Test Eğlenceli ve güzeldi ama özellikle iç mekanda and’ı aradım ama şunu belirtmeliyimki rakibi olan mercedes a ve audi a3 ile kıyas yapmadınız pek bence bu aracın iki rakibi karşısındaki tek artısı arkadan itiş olması kalite algısı yalıtım malzeme diğer rakiplerinde çok daha iyi bmw uzun yıllardır aynı pilavı pişirip pişirip müşterinin önüne koyuyor malesef

  25. Motor hariç katılıyorum söylediklerinize. Bence eski 4 silindirli makine daha potansiyelli bir motordu. Çünkü çoğu genç zaten stok binmiyor bu araca. Şimdi bu motoru yükleseniz 160-170hp yapıyorsunuz. 4 silindirliler 210-220 hp bandlarına çıkıyor. Bence önemli. Stok hale bile 4 sililndirli motor daha hoş yürütüyordu aracı. Bunun dışında isteklerimiz hep dikkate alınıyor bu güzel bir şey. (Lastik bilgilerini yazmanızı rica etmiştim ben bu testte görmek sevindirici) Teşekkürler..

  26. güzel araba da o motora ısınamıyorum. ayrıca bu iç mekan Mercedes A serisi yanında gerçekten kalite olarak çok zayıf. Zaten özellik olarak da zayıf. Ben Mercedes A serisini pek sevmiyorum ama BMW 1 M paketi bile ile iç mekanda zayıf. Sürüş zevki olarak ne A ne de A3 BMW eline su dökemez. Ancak dğer konularda Mercedes;Audi bu sınıfta önde benim için.

  27. eskiden hiç beğenmezdim bu aracı şimdi son makyajlarla stoplar farlar derken baya iyi oldu, 118i kırmızısı fena duruyor trafikte

  28. O araca 135.000TL verecegime GİDER SuperB alırım ama genç kafasıyla değıl .

    Yeni evlenmek VS se Hyundai İ30 tam arac hatta 2 çoçğunda olsa bile .

  29. Bu araci aldığıma bin pişman oldum.sifir aldim bmw 118i 2016 model ilk günden beri direksiyonu titriyor.borusana götürdüm servisi yapamadı lastik salınımlarına bakıldı jantlara bakıldı balansları yapıldı sonuç yoldan kaynaklı denildi.ayrıca bagaj kapağındanda ses geliyodu.yazık yıl olmuş 2016 bmw den soğudum gerçekten.alıcak arkadaşlara sesleniyorum test etmeden almayın lim tuşuna basın 69km hızda sonra direksiyonu bırakın!!

    1. Bende aynı aracın 2013 modeli var bende hiç öyle bi sorun yok. 180 ile giderken direksiyonu bırakıyorum gram oynamıyor yerinden

  30. 118i yakıt ne kadar farkeder dizeli ile?şu an c4 kullanıyorum genelde sakin 5.5 filan genel ortalamam 3,4 ü de gördüm

  31. Sanırım Otopark’ın test tarihinde yapılan en büyük hata: 1.6 lt 4 silindirli motorun 1.5 lt 3 silindirli diye test edilmesi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu