FeaturedHaberler

Skoda’nın yeni yeteneklerinden ortaya çıkan otomobil




Skoda, 26 öğrencisini tasarım konusunda özgür bıraktı ve yeteneklerini göstermelerini istedi. Sonuç ise Skoda Rapid Spaceback temelli Atero Coupe…

1700 saatlik çalışma sonrasında Skoda Rapid Spaceback, kompakt ve tavan çizgisine önemli ölçüde meyil verilmiş iki kapılı coupe’ye dönüştürülmüş. Hatchback’ten Coupe’ye dönüşümün formülü basit. B sütununu daha arkaya ittir, C sütunundan bastır ve kaynak otomobilden daha pürüzsüz bir coupe formu yakala ve işlem tamam.

Ön tarafta LED farlar ve üzerine hava delikleri açılarak yeniden tasarlanmış kaput ile başlayan bir dizi değişikliğe sahip otomobilde ön tampon da üzerinde yeniden çalışılarak siyah gövde üzerine kırmızı desenlerle karşımıza çıkıyor. Arka tarafta Octavia RS’ten alınma çift çıkışlı egzoza ev sahipliği yapan yeni tasarımlı tampon ve kırmızı renkli spoiler otomobilin Audi A2 gibi görünmesine neden olmuş.

Her ne kadar kaputtaki havalandırmalar ve egzoz uçları güçlü bir motorun varolduğu hissini yaratsa da asıl gerçek öyle değil. Kaputun altında görev yapan 1.4 litrelik benzinli motor 125 beygir güç üreterek gücünü Octavia’dan tanıdığımız 18 inçlik Turini jantlar ve çift kavramalı DSG şanzıman aracılığı ile yere aktarıyor.

Fotoğraflardan iç mekana ait bilgi edinilemese de Skoda’nın söylediğine göre toplam gücü 1400 watt olan 14 hoparlörlü ses sistemi araç içine monte edilmiş. Son dokunuş olarak araç içinde LED ambiyans aydınlatması ve kırmızı detaylar ile farklı tatlar yakalanmış.

Daha önceki projede olduğu gibi (Skoda CityJet Cabrio ) bu yetenek programı kapsamında üretilen Atero da sadece 1 adette sınırlı kalacak.

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

7 Yorum

    1. kesinlikle katılıyorum. elalem yapıyor bizimkiler ise burada çamur atarak veya savunarak birbirlerini yiyorlar

  1. 20yıl önce çıksaymış iyi bir tasarım olabilirmiş ama bugün için vasat bile değil.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu