Haberler

Alfa Romeo 4C kabuk değiştirdi




Alfa Romeo’nun monokok şasili şaheseri 4C, çarpıcı restorasyonlara imza atan İtalyan modifiye firması Garage Italia Customs tarafından Adidas’ın “Deadly Focus” modasına uyarlandı.

Bir ayakkabı dizaynının otomobile uyarlanması kulağa enteresan gelse de, bu ayakkabılar aslında Garage Italia Customs kurucusu Lapo Elkann ve moda şirketi Italia Independent tarafından birlikte geliştirilen bir ürün. Ortaklığın sonucunda İtalyan spor otomobil sınırlı sayıda üretilen, içinde X15 ve Ace 16’nın da bulunduğu Deadly Focus paketinin bütün vahşi dokusunu üzerinde taşımış oldu.

2016 Alfa Romeo 4C, bu senenin başlarında Akrapovic titanyum egzoz, yeni karbon detaylar ve Alpine müzik sistemi gibi birtakım revizyonlar ile piyasaya sürülmüştü. Karbon fiber monokok bir şasiye ve Pirelli P Zero AR lastiklere eşlik eden 17 inç alaşımlı jantlara sahip olan 4C, gücünü 1.75 litrelik turbo bir motordan 237 beygir ve 258 Nm tork fazında alıyor. Günümüz standartlarında çok da fazla beygir içermeyen otomobillerden sayılabilecek olan 4C, çevikliğini 895 kiloluk gövdesi sayesinde elde ediyor. Bu kombinasyona bir de çift kavramalı ve 7 ileri otomatik şanzıman eklenince, 4C tam 257 km/s hıza ulaşabiliyor ve bunun ilk 100 km/s’ye kadarlık kısmını 4.1 saniyede tamamlayabiliyor.

Emre Girit

2000'li yılların başlarında, henüz çocukken E46 M3 ile başlayan otomobillere olan merakım, zamanla bir tutkuya dönüştü. Halen karakter sahibi otomobilleri yaşamayı ve yaşatmayı, otomobil kullanırken limitleri zorlamayı büyük bir keyifle devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu