Haberler

Yeni F150 Raptor çöl ile buluşunca




Ford F150 Raptor, Ford’un bugüne kadar ürettiği pick-up’lar arasında en off-road odaklı olanı. Mühendisleri ise mükemmele olabildiğince yaklaşabilmek için her detayı gözden geçiriyorlar, buna lastikler de dahil.

Raptor’ın mühendisleri ile birlikte geliştirilen BFGoodrich K02’ler F150 için özel üretim lasitkler. FoMoCo yani Ford Motor Company tarafından lastikler seçilmeden önce 12 farklı çeşidi denenmiş ve BFGoodrich lastiklerden madde içeriği ve desen olarak K02’lere karar verilmiş.

Lastiğin deseni yüzey alanını genişletip, bozuk yüzeylerde tutuşu iyileştirirken; kalın yanaklara sahip olması sayesinde off-road yaparken yüzeye adaptasyonu ve konforu iyileşmekte. Önceden de ortaya çıkmış olan F150 Raptor, katıldığı yarışı da bu lastiklerle tamamlamıştı.

Bu sonbahara doğru satışa çıkacak olan F150’de de 450 bin dolarlık fiyat etiketine sahip Ford GT’de yer alan motor kullanılacak. 3.5 litrelik V6 EcoBoost ünitenin V8 sesleri çıkartmadığı bir gerçek ancak önceki nesilde kullanılan V8’den daha güçlü olması bekleniyor.

Bir diğer teknolojik yenilik ise 10 ileri otomatik şanzıman. F150 Raptor bu şanzımanı kullanacak ilk model olurken ilerleyen dönemlerde Mustang ve diğer Ford modelleri tarafından da kullanılması öngörülüyor.

İyi seyirler!

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu