Haberler

Kocaeli büyük yarışa hazır




2016 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 3.yarışı olan Ford Otosan Kocaeli Rallisi, Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü (KOSDER) tarafından 11-12 Haziran 2016 tarihlerinde düzenleniyor. Ford Otosan ana sponsorluğunda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Belediyesi, 41 Burda AVM ve Wellborn Luxury Hotel katkıları ile bu yıl 34. kez organize edilecek olan Ford Otosan Kocaeli Rallisi büyük mücadelelere sahne olacak.

SEYİRCİ ETABI “DRIFT SHOW” İLE RENKLENECEK

11 Haziran Cumartesi günü saat 14:00’de, 41 Burda Alışveriş Merkezi önünden başlayacak rallinin ilk gününde, Mehmet Kolaylı (18,80 km), İlker Elbir (12,40 km) etaplarının ardından, şehir merkezinde Mehmet Sadık Efe seyirci özel etabına geçilecek. Bulvar Anıt Park karşısında yer alan Perşembe Pazarı; hem servis alanına, hem de seyirci özel etabına ev sahipliği yapacak. Seyirci özel etabında saat 17:00’den itibaren Türkiye Drift Şampiyonası’nda yarışan Apex Masters pilotları, arkadan itişli muhteşem drift otomobilleri ile izleyenlere unutulmaz şovlar sergileyecek. Rallinin ilk günü, seyirci özel etabı sonrasındaki 45 dakikalık gün sonu servisinin ardından Wellborn Luxury Hotel’de tamamlanacak.

İKİNCİ GÜN 5 ETAP VAR

12 Haziran Pazar sabahı 09:00’dan itibaren yeniden direksiyon başına geçecek olan ekipleri, ikinci günde de zorlu bir mücadele bekliyor olacak. Mehmet Kolaylı (18,80 km), İlker Elbir (12,40 km) özel etaplarının ardından, ekipler servis alanına gelerek araçlarının bakım ve ikmallerini gerçekleştirecekler. Daha sonra bu 2 özel etabı bir kez daha geçecek olan ekipler son olarak Red Bull avantaj etabında son kozlarını paylaşacaklar. Bu özel etapta genel klasman ve sınıflarında ilk 3 sırayı elde eden ekipler, Türkiye Ralli Şampiyonası’na ekstra puan taşıyacaklar. Toplam 387,71 kilometre uzunluğundaki mücadele, saat 16:30’da 41 Burda Alışveriş Merkezi önündeki bitiş podyumunda sona erecek.

İZLEMEK İSTEYENLERE ÜCRETSİZ SERVİSLER

Organizatör kulüp KOSDER, ralliyi izlemek isteyen sporseverler için şehrin merkezî noktalarından ücretsiz servisler kaldırılacak. Cumartesi ve pazar günleri bu servislerle etaplara transfer edilecek olan izleyiciler, müzik yayını eşliğinde keyifli bir hafta sonu geçirerek ralliyi izleme imkanı bulacaklar. Servislerin hareket noktaları ve saatleri www.kosder.org.tr web sitesinden ilan edilecek.

Kaynak: TOSFED

Tarık Erbaş

Arabalara olan tutkum, pantolonlarımın dizleri yırtılana kadar, halı motiflerinde model arabalarımı sürmem ile başladı ve aynı tutku ile devam ediyor. 1998 doğumluyum, Vefa Lisesi'nde okuyorum. Otopark ailesinin bir parçası olmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu