Haberler

Volvo’nun navigasyonda tercihi TomTom oldu




Volvo, haritalar, navigasyon ve trafik için TomTom’u Global İş Ortağı seçti

TomTom (TOM2), yeni bilgi-eğlence platformu için yer ve navigasyon içerik ve hizmetlerin sağlayıcısı olarak Volvo tarafından seçildiğini duyurdu.

2019 itibariyle dünya genelinde Volvo müşterilerinin, tüm yollarda, EBM ve CMA platformlarında, hem ankastre hem de bulut bazlı, bileşenlerinin TomTom paketi tarafından desteklenmesi mümkün olacak.

Bu anlaşma, inovasyonda uzun bir geçmişe sahip olan premium bir otomobil üreticisi olan Volvo ile TomTom arasındaki ilk işbirliğini müjdeliyor.

Volvo’nun bu TomTom iş ortaklığında dijital NDS Haritaları, artan gerçek zamanlı harita güncellemelerinin teslimi, dünya standartlarında bir navigasyon yazılımı olan NavKit, TomTom trafik ve seyahatle ilgili hizmetlerin de yer alacağı bildirilenler arasında.

TomTom Genel Müdürü Antoine Saucier konuyla ilgili şunları belirtti:

“TomTom ve dünyanın en saygın otomobil markalarından biri olan Volvo Cars arasındaki bu işbirliğini duyurmaktan son derece mutluyuz. Volvo Cars’ın TomTom ürünlerine olan güveni sayesinde, Volvo Cars’ın hızla değişen pazar ihtiyaçlarını karşılayan geleceğe dönük sistemlerini sunarak otomotiv endüstrisinde eşsiz bir konuma sahip olduk.’’

Kullanılabileceği bölgeler: Avrupa, Kuzey Amerika, Çin, Japonya, Kore, Latin Amerika ve Afrika’yı kapsıyor.

Hizmetlerin içerikleri ise şu şekilde:

  • TomTom navigasyon yazılımı NavKit, modüler bağlantılı navigasyon motoru
  • Artan harita güncellemelerine izin veren, otomotiv dereceli modüler dijital Navigasyon Veri Standardlı (NDS) Haritalar
  • TomTom Trafik ve seyahat ile ilgili hizmetler
  • Çevrimiçi arama, güncel ve tam adreslere ve önemli yerlere (POI) 135 ülkede uzaktan erişim sağlama olanağı.
  • Cihazlar arası NavCloud senkronizasyonu ve paylaşım servisi

TomTom genel müdürü Antoine Saucier kendilerini ve misyonunu şöyle aktardı:

TomTom (TOM2) olarak misyonumuz teknolojiyi kolay kullanılır hale getirerek herkesin faydalanmasını sağlamaktır. Kullanımı kolay navigasyon cihazları üreterek milyonlarca insanın istedikleri yere varmalarına yardım ediyoruz. Bugün, kompleksi basitleştirerek herkes için teknolojiyi daha erişilebilir hale getirmeye devam ediyoruz.

İşimiz dört müşteri iş biriminden oluşmaktadır: Tüketici, Otomotiv, Lisanslama ve Telematik. Kullanımı kolay navigasyon cihazları, spor saatleri ve aksiyon kameraları üretiriz. 1991 yılında kurulmuş olan Merkezi Amsterdam’da bulunan TomTom 4.200 çalışanı istihdam etmektedir ve ürünlerini 46 ülkede satmaktadır.

onurhankocaman

Soğuk bir Şubat gününde, huysuzlandığı zaman ya bir otomobil içerisinde bulununca ya da müzik dinletilince keyiflenen bir bebek olarak dünyaya geldi. Hâlâ müzik ve otomobiller hayatında başı çekiyor. Üniversitede Uluslararası Ticaret eğitimi görürken bir yandan büyük bir aşkla müzik icra ediyor, bir yandan da otomobil kullanıyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu