Dikkat ÇekenlerFeatured

Motosiklet tutkunu babalara en güzel 10 hediye!




Çoğumuzun bildiği üzre bu yıl Babalar Günü önümüzdeki Pazar günü 19.06.2016 tarihinde kutlanacak. Peki siz halen babanıza bir hediye almadınız mı? Babanız motosiklet hayranı mı? O zaman doğru adrestesiniz.Diğer bir seçenek olan ‘Otomobil hayranı babalar için en güzel 10 hediye!’ye buradan ulaşabilirsiniz. Buyrun ilk seçenekten başlayalım:

  1. Motosiklet Arka Sehpası

Motosikletler otomobillere nazara daha narin aletlerdir. Otomobillerin aktarma organlarının çoğu gizli iken motosikletlerin ana aktarma organı olan zincir veya kayışları motosikletin dış tarafında bulunmaktadır. Bu bağlamda dış ortamdan her türlü etkilenebilecek olan zincirlerimizi yaklaşık olarak 300 km’de 1 kez tavsiye edilen ürünlerle temizlemeli ve tekrardan yağlamalıyız. Böylesine kirli ve zahmetli olan bir işe yardımcı olacak arka sehpa, yağlama sırasında motosikletin tekerini döndürebilme imkanını size sağlayarak işinizi (genellikle babalar yapar 😀 ) kolaylaştıracaktır.

  • Fiyatlar modele göre değişiklik gösterse de 150-200 TL arasındaki bir tutarla arka sehpa edinmek mümkün.

2. Zincir Temizleme Fırçası

Yukarıda da belirttiğimiz üzre zincirimiz her zaman temiz, yağlı ve gerginliği ayarlanmış olmalıdır. Fakat temizlemek için yapacağınız bir yanlış hareket (örneğin: demir fırçayla zincir temizlemek) size bir set zincire mal olabilir. Böylesine bir ürünle zincirinizi gönül rahatlığıyla temizleyebilir ve zincirinizin kondisyonunu ilk günkü gibi tutabilirsiniz.

  • Görseli verilen Oxford Zincir Temizleme Fırçası piyasada 50 TL civarında bir fiyata sahipken daha ucuz örneklerine rastlamanız mümkün.

3. Motosiklet Cilası

Evet zincirinizi temizleyeceksiniz ama iş sadece onunla bitmiyor. Burada bir yanılma olmamasına karşın size tavsiyemiz kesinlikle, motosikletinizi önce yıkayıp, sonra zinciri temizleme işlemine başvurmanızdır. Her ne kadar sıralama ters olsa da, yıkayıp kirlerinden arındırdığınız motorunuzun ışıl ışıl parlaması için bir motosiklet cilasını babanıza (veya kendinize) hediye edebilirsiniz.

  • Örnek vermemiz gerekirse görseldeki cilanın fiyatı 50 TL.

4. Tamir Kitleri

Hadi olmasın ama, oldu ki işler ters gitti ve motorunuz ufak bir arıza yaptı. Selenizin altında bulundurabileceğiniz bu ve benzer tamir kitleri ile basit arızaları giderebilir, gerektiği anda hemen müdahele gerçekleştirebilirsiniz.

  • Görseldeki (yine Oxford) ürün yaklaşık 130 TL civarında ancak daha basit bir örneğini 80 TL civarlarında satın alabilirsiniz.

5. Camel Bag ve türevleri

Fotoğraf 1

Motorunuza bindiniz (siz veya babanız) ve o özgürlük duygusuyla birlikte gazlamaya (seyahat etmeye) başladınız. Fakat belli bir süre sonra gerek adrenalin, gerekse sürekli rüzgara mukavemet göstermeniz nedeniyle ağzınız kuruyabilir. Böyle durumlarda her an sırtınızda konumlandırabileceğiniz bir Camel Bag(su çantası) ve beraberindeki kamışı ile motorunuzu durdurup vakit kaybetme derdi olmadan suyunuzu içip yolunuza devam edebilirsiniz.

  • Görseldeki ürün 70 TL gibi bir fiyata sahip, halihazırda piyasa da bu civarlarda.

6. Alarmlı Disk Kilidi

Bizler motosikletlerimizi satın almak için canla başla mücadele edip, gece gündüz çalışıp, belkide yemeğimizden, giyimimizden arttırıp biraz da olsa para biriktirmeye çalışıyoruz. Satın aldığımızda ise o alın terinin tamamını hissetmemize rağmen dışarıda bu duruma saygı göstermeyen kötü insanlar var. Onlardan onlarca, ne onlarcası, binlerce var! İşte bu durumlara karşı biraz da olsa önlem alabilmek için güzel bir seçenek olan alarmlı disk kilitlerinden bir tane edinebilir veya babanıza hediye edebilirsiniz.

  • Görseldeki örneği 100 TL değerinde fakat pek modern sayılmaz. Eğer daha yeni ve kompakt tasarımlı bir kilit istiyorsanız kesenin ağzını biraz daha açmakta fayda var.

7. Aksiyon Kamerası

go-pro-hero4

Gün geçtikçe yaygınlaşan bir diğer unsur olan aksiyon kameraları tabiri caizse ele ayağa düştü. Babanızın hem keyifli seyahatlerini ölümsüzleştirebileceği, hem de trafikte başına gelebilecek (Allah korusun) kötü olaylara karşı kanıt oluşturabilecek olan aksiyon kameraları içinse piyasada bir çok seçenek var. Pek kaliteli olmasa da 150 TL’den başlayan modeller Osmo markasının DJI modelinde 2.150 TL ile tavan yapıyor.

‘Editör notu: Xiomi Yi gibi f/p aksiyon kameraları full ekipmanlı bir şekilde Gearbest vb. yurtdışı alışveriş sitelerinden 100 Dolar civarına satın alınabiliyor. Benden söylemesi 😀 ‘

8. Yazlık Motosiklet Eldiveni(Kaskınız vardır elbette!)

Biliyoruz yaz mevsiminde ekipman giymek zor. Evet, çok sıcak (ve affınıza sığınıyorum) deve gibi terliyoruz o ekipmanların içinde. Ama ekipmanlar bizim tek korunağımız; onlar olmazsa ‘Rus Vuleti’ gibi geçirdiğimiz trafikteki her dakikada bu oyuna bir kurşun daha eklemiş oluruz. Bunun neticesinde erken bastıran sıcaklara karşı daha fazla hava geçisine sahip yazlık bir motosiklet eldiveni babanızın gülümsemesine neden olabilir.

  • Görseldeki ürün yine 100 TL civarlarında. Modeller bu fiyatlarda başlıyor ve kesenizin açıklığına göre daha büyük fiyat etiketlerine tırmanıyor.

9. Vizör ve Kask Temizleyici

motül-vizör-kask-temizleyici

Sıcaklarla birlikte etrafta gezinmeye başlayan sinekler ve böcekler seyahat ettiğiniz sırada kaskınıza veya vizörünüze yapışabilir ve görüşünüzü engellemenin yanı sıra salgıladıkları asitlerle kaskınızın boyasına zarar verebilir. İşte böyle tatsız olayların yaşanmasına karşı, görselde örnek olarak verdiğimiz sektörün tanınmış markası Motül’ün Kask ve Vizör Temizleme Spreyi’ne sahip olabilir; kask ve vizörünüzü her daim temiz tutabilirsiniz.

  • Değişik modeller bulunmasına karşın Motül bu maddede hatrı sayılır bir f/p doğrusu çizmiş.

Listemizin en pahalı hediyesini sona bıraktık. Varsayalım ki babanızın her şeyi tam. Motosikleti, bakımları, temizliği, ekipmanları, aklınıza gelebilecek her şey. Sıradaki seçenekle ise babanızın sürüşünü daha yüksek bir noktaya taşımasına yardımcı olabilirsiniz.

10. Sürüş Eğitimleri

Gün geçtikçe bilinçlenmeye devam eden toplumumuz, yavaş yavaş bize verilen sürüş eğitiminin sadece ehliyet kurslarından ibaret olmadığını azımsadı ve harekete geçmeye başladı. Bu bağlamda fiyatları 500 TL civarlarından başlayan günlük veya uzun süreli eğitimlerin bu liste içerisinde babanıza veya kendinize verilebilicek en güzel hediye olduğunu bilmenizi isteriz.

Listenin sonuna gelirken şu sözü sizlerle paylaşmalıyım : ‘Köpeklerin neden camdan dışarı kafalarını çıkardıklarını ancak motosiklet sürücüleri anlar 😀 ‘

DİP NOT: Bu yazının hiç bir bölümünde reklam yapma vb. eylemler güdülmemiş olup, görselliğin çoğu örnek niteliğindedir.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Ellerine sağlık Kaan; fakat 4. görsel bozuk, düzelttikten sonra noktalı virgülden sonraki yorumumu silebilirsin 😀

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu