FeaturedHaberler

Türk girişimciden dev adım; Elektrikli hiper otomobil




Yerli otomobil ile ilgili haberleri sık sık duyduğumuz şu günlerde bizleri daha da heyecanlandıran bir gelişme yaşandı. Bir Türk girişimci, elektrikli hiper otomobil üretmek için hazırlıklara başladı!

Yerli otomobil projesi duyurulduğu ilk günden bu yana tüm Türk halkını heyecanlandıran bir proje oldu. Ülkemizin kendi elinden çıkmış bir otomobil üretme hayali uzun yıllardır süre gelen bir durum. TOGG’nin bu girişimi sayesinden belki de diğer yerli ve yabancı girişimler de kendilerine şans vermeye karar verdi. Örneğin, İş adamı Armağan Arabul’un başında olduğu yeni bir proje ileride sık sık gündemimize gelecek gibi duruyor. Elektron One adındaki bu proje Arabul’ün bir çocukluk hayaliymiş.Elektrikli hiper otomobil sınıfında olacak yeni araç hala prototip aşamasında. Ancak üzülmeyin Arabul, modelin ilk gösterimi için  2021 Cenevre Otomobil Fuarı’nı işaret ediyor. Yaklaşık 1400 beygir güç üretecek model şimdiden heyecan uyandırdı bile!

Armağan Arabul konu ile ilgili, “Elektron Innovativ bir Alman şirketi. Biz bu şirketin çalışmalarına devam edeceğiz. Elektron’un geliştirme ve mühendislik proseslerinden bazıları bu merkezde sürdürülecek. Bununla birlikte otomotiv sektörü Türk ekonomosinin lokomotiflerinden biri. Biz Elektron One içinde Türk Malı bir çok parça kullanma niyetindeyiz.” 

Şu an gerçek bir süperspor otomobil hissi verebilecek elektrikli otomobiller var. Örneğin Pininfarina Battista ve Rimac C2. Fakat bu otomobillerin fiyatları milyon Euro üzerinde  üzerinde ve üretim adetleri de çok düşük. Bizler Elektron One’ı vergi öncesi 330-350 bin Euro bandında tutarak bu otomobilin göreceli olarak daha ulaşılabilir seviyede kalmasını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu