Haberler

Avrupalılar heyecanla bu anı bekliyor




Tesla Model X’e kavuşmak için sabırsızlanan Avrupalılara rahat nefes aldıracak haber sonunda geldi. Amerikalı üretici, bu ay sonu ilk siparişleri teslim etmeyi planlıyor.

Model X’in öncelikli olarak hangi ülkelere ulaşacağını söylemekten kaçınan Tesla, bu konuda çekimser davranarak “teslimatlarda aksaklık çıkabilir mi?” sorusunu akıllara getirdi.

3 farklı model seçeneği ile gelecek olan Model X’in başlangıç donanımı 75D yani 75 kilowatt saatlik lityum iyon bataryaya ve elektrikli 4 tekerden çekiş sistemine sahip, 0-100 km/s değeri ise 6 saniyeden biraz az olacak. En önemlisi ise dolu batarya ile 380 km menzile sahip olacak olması.

Orta donanım seçeneği ise 90D yani 90 kilowatt saatlik bir batarya ve daha güçlü bir elektrik motoruna sahip, 0-100 km/s değeri 4.8 saniye ve dolu bataryalı menzili ise 415 km olacak.

Eğer bu donanımlar size yetmiyorsa, daha güçlü bir elektrikli otomobil istiyorsanız ise bu model tam size göre, P90D olan bu seçenek ile Model X 100 km/s hıza sadece 3.2 saniyede ulaşıyor. Ancak bu artışın yanında menzili ise bir önceki donanım seviyesine göre biraz azalıyor, dolu batarya ile 400 km menzile sahip oluyor.

Siz de Tesla Model X ile ilgili fikirlerinizi yorumlar kısmına yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.

Keyifli ve güvenli sürüşler…

cgrkn

2015 yılı Makine Mühendisliği mezunuyum. Otomobil tutkum 5 yaşındayken yoldaki arabaların markalarını saymakla başladı ve makine mühendisi olmamı kaçınılmaz kıldı. Artık uzun yıllardır takip ettiğim Otopark.com ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu