Haberler

Görünüşe göre Audi, SQ2’yi çoktan hazırlamış




Geçen hafta Audi tarafından gelen söylentilere göre firma, SQ2 modelinin üretilmesini düşünüyordu. Fakat bu hafta olayın sadece düşünmekten ibaret olmadığı, Audi’nin bu modeli çoktan hazırladığı Ring’de görüldü. İlk bakışta arka tarafta göze çarpan 4 egzoz çıkışı küçük bir crossover için biraz garip gelse de, en yakın rakibi GLA45 AMG modelini düşününce insan neden olmasın diyebiliyor.

Kaputun altında 2.0 litrelik 4 silindirli bir turbo motor yer alıyor. 310 beygir güç ve 380 Nm tork sağlayabilen, benzinle beslenen bir makine. Bu motoru S3 modelinden de tanıyoruz. Eğer S Tronic seçeneğini seçerseniz torku 400 Nm’ye çıkıyor.

Audi, bu hızlı ufaklığın yola sağlam basması için dört tekerlekten çekiş sistemini standart olarak sunmayı planlıyor. Tabi ki normal modeline göre daha kaslı tamponlar, daha büyük fren diskleri gibi çeşitli değişiklikler de mevcut.

Q2 modeli, önümüzdeki sonbaharda bayilerde yer alacak. SQ2 ise 2017 yılına girmeden hemen önce tanıtılacak. Son gelen raporlara göre çok daha çılgın bir modeli ise yaklaşık iki yıl sonra tanıtılacak ve adı da RS Q2 olacak. Modelin 2.5 litrelik bir motora ve 400 beygir güce sahip olacağı söyleniyor.

Kaynak: Motor1

Furkan ALPERGİN

1988 doğumluyum. Uluslararası Ticaret mezunuyum. Kendimi bildim bileli otomobille yatıp kalkan, otomobillerden kopamayan biriyim. Otomobilin, bir ihtiyaçtan ziyade daha çok bir tutku ve bir yaşam tarzı olduğuna inanırım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu