Haberler

Volkswagen 40’dan fazla modelini artık üretmeyecek




Alman gazetesi Handelsblatt’ın haberine göre, Volkswagen grubu 40’dan fazla modelini portföyünden çekmeyi planlıyor. Markanın sözcüsünün Automotive News’e yaptığı açıklamada, model azaltma operasyonuna dahil olan otomobillerin sayısında henüz resmi bir bilgi olmadığı fakat bazı modellerin üretiminin gelecekte kesin olarak sonlanacağı ifade edildi.

Hangi modelin kısıtlamaya kurban gideceği yakın bir zamanda belli olacak olsa da, Beetle’ın bu potada elenmeye yakın olan modellerden biri olduğu şimdiden tahmin ediliyor. Bu tahminin arkasında VAG’ın henüz doğrulamamasına rağmen, nisan ayında kulaktan kulağa yayılan ve VW’nin 2018’e doğru Beetle’dan vazgeçeceğini iddia eden bir söylenti yatıyor. Ürün yelpazesinin daralmasında adı geçecek modellerin en savunmasız olan yani en az satış rakamlarına ulaşan modellerden oluşacağı da açık ve net bir şekilde biliniyor.

Son gelen haberler, geçen yıl kasım ayında duyurulan ve 2.1 milyon dolarlık bir tasarruf sağlayan, VAG’ın bazı model versiyonlarında ve iç aksamlardaki çeşit sayılarında azalmaya gitme kararını bir hayli takip eder ve yineler nitelikte. Bunlara ek olarak, bazı yüksek düzey idarecilere verilen ekstra primler konusunda azalmaya gidilmesi de planlar dahilinde.

Birçok modelin üretiminin sonlanması beklenirken, aileye yeni katılacak olan bazı modeller de yok değil. Normal Tiguan’a göre daha uzun dingil mesafesine sahip yeni Tiguan LWB ve CrossBlue önümüzdeki yıllarda Volkswagen arması altında yollarda olacak. 2025 yılına kadar elektrikli otomobillere iyice yoğunlaşacak olan VW’de bu hedef, milyonlarca adetlik satış rakamlarıyla taçlandırılmak isteniyor.

Emre Girit

2000'li yılların başlarında, henüz çocukken E46 M3 ile başlayan otomobillere olan merakım, zamanla bir tutkuya dönüştü. Halen karakter sahibi otomobilleri yaşamayı ve yaşatmayı, otomobil kullanırken limitleri zorlamayı büyük bir keyifle devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. suan yeni araba almak icin belki de en kotu zaman, bircok model ya uretimini bitiriyor yada kasa yeniliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu