Haberler

Eski VAG CEO’suna bir soruşturma daha!




Volkswagen Grubu’nun çabalarına ve iyimser yaklaşımına rağmen Almanya’da sular bir türlü durulmuyor. Alman yetkililer, Volkswagen Grubu eski CEO’su Martin Winterkorn hakkında bir soruşturma daha açtı. Ancak bu seferki soruşturma emisyon skandalının direkt olarak kendisiyle ilgili değil; skandaldan kaynaklı işlenmiş olabilecek potansiyel suçlar ile ilgili.

New York Times’ın haberine göre, Alman savcıların soruşturduğu konu da emisyon skandalının alt kırılımlarından ortaya çıkan bir olay. Alman savcılar, soruşturmayı Volkswagen’in emisyon değerlerinin ABD’nin Çevre Koruma Ajansı tarafından soruşturulduğunun finansal gözlemcilerden saklanmak kaydıyla güvenlik yasalarının ihlal edildiği iddiası üzerine açtı. Görünen o ki, Winterkorn bu bilgileri şirketin piyasa değerinin birden düşmesinden çekindiği için saklamış.

Bu soruşturma, Volkswagen’in eski CEO’su hakkında emisyon skandalındaki rolünden ötürü açılan ikinci soruşturma olma özelliğini taşıyor. Yetkililer, Eylül ayında, Dieselgate Skandalı’nın patlak vermesinin hemen ardından Winterkorn’un da istifa etmesiyle gayri resmi bir soruşturma başlatmıştı. Söz konusu bu soruşturmada ise, Volkswagen Grubu’nun 69 yaşındaki eski patronunun, grubun dizel modellerinde emisyon hilesi için kullanılan yazılımdan haberdar olup olmadığı araştırılmıştı.

Alman savcılar aynı zamanda şirketin başka bir üst düzey yetkilisinin daha soruşturma kapsamında olduğunu fakat gizlilik yasaları gereği söz konusu yetkilinin adının açıklanamayacağını belirti. Bu şahsın ise kesinlikle şirketin eski CFO’su ve yeni yönetim kurulu başkanı olan Hans Dieter Pösch olmadığı Alman yetkililerce açıklandı.

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu