Haberler

Alfa Romeo Giulia’ya Euro NCAP’ten tam not!




Dünyanın saygın otomobil değerlendirme platformlarından Euro NCAP, düzenlediği son güvenlik testleri sonuçlarını yayınladı. Alfa Romeo’nun yeni sedan modeli Giulia, Seat Ateca ve Volkswagen Tiguan ile beraber girdiği Euro NCAP çarpışma testlerinden 5 yıldız ile ayrılmayı başardı.

Standart yol versiyonu üzerine yapılan testlerde Alfa Romeo Giulia, yetişkin güvenliği alanında 100 puan üzerinden 98 puan aldı. Giulia’da bulunan güvenlik önlemleri aracın ön kısmında yer alan yolcuların diz ve uyluk kemikleri gibi kaza esnasında korunması zor bölgeleri tam olarak koruyabiliyor. Giulia çocuk yolcular için yapılan puanlamada ise “çok güçlü” olarak nitelendirilen 81 puana hak kazandı. Çocuk koltuğunda oturan temsili mankenler üzerinde yapılan testlerde 6 yaşındaki temsili çocuğun göğüs kafesi haricinde yeterli, vücudun kritik bölgelerinde ise iyi not aldığı belirtiliyor.

Giulia’da standart olarak bulunan otonom acil frenleme sistemi gibi ödüllü emniyet ve destek sistemleri aracın aktif güvenlik sağlamasında kilit rol oynuyor. Ancak hız sınırlayıcı sisteminin hareket halinde kolayca ayarlanabilir olarak konumlandırılmadığını belirten Euro NCAP, bu eksikten ötürü emniyet güvenliği alanında araca 60 puan vermiş.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Helal olsun. Bu tür testlerin kriterlerini bilmem ancak, ister IIHS ister EuroNcap olsun. Kendimce oluşturduğum bir hipotez var. Eğer sürücünün kafası otomobil ilk engele çarptığında hava yastığını ortalıyorsa, otomobil tamamdır.

    1. O dediğin şey doğru sürüş pozisyonu ile her arabada olur. Bence asıl olay çarpışmadan sonra direksiyon kendini geri çekiyor bunu ilk kez görüyorum harika bir sistem bence

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu