Haberler

Rolls-Royce’un bu yılki SUV için kararı




Rolls-Royce SUV sınıfına giriş yapıp yapmayacağı ile ilgili kararını bu senenin sonunda açıklayacağını bildirdi.

Öte yandan Bentley önümüzdeki sene SUV sınıfında bir araç çıkaracaklarını (ve yüksek ihtimalle Bentayga olarak adlandırılacağını) kesin bir dille ifade ederken, rakibi Roll-Royce halen bu segmentin ihtimallerini gözden geçiriyor. Şirket CEO’su Torsten Muller-Oetvoes durumu; ” Seçeneklerimizi değerlendirdik ve böyle bir projeyi işlerken nelere ihtiyacımız olduğu ile ilgili ilerleme kaydettik.” diye yorumluyor. Şirket CEO’su özellikle nihai kararın bu sene sonunda alınacağının ve projeye yeşil ışık yakılsa dahi modelin 2017-2018’den önce lansmanının olmayacağını irdeliyor.

Unofficial Rolls-Royce crossover concept render / Lutz Valdeig(Resmi değildir)
Unofficial Rolls-Royce crossover concept render / Lutz Valdeig(Resmi değildir)

Rolls-Royce bunun yanında Wraith Drophead Coupé modelinin 2016 yılının ortasında satışa sunulmadan önce bu yıl içerisinde tanıtılacağını onayladı. Bu haber halihazırda 2014 yılını 4.063 araç teslimi ve beraberinde %12 kâr artışı ile bitiren şirket için daha da fazla satış anlamına geliyor. Buna ek olarak Rolls-Royce’a göre, müşterilerine kişiselleştirme opsiyonları sunarak dünyadaki diğer markalara göre                       € 200.000’dan pahalı modellerde daha çok satış yapılıyor.

Amerika’nın en büyük pazar payı sahibi olmasının ardından bu listeyi Çin, Birleşik Arap Emirlikleri ve İngiltere takip ediyor. En çok satan bayii ise halen Abu Dhabi’de bulunuyor. 2014 senesinin satışlarının artmasındaki ana sebeplerden biri hiç şüphesiz altı ek bayiinin de açılarak toplam bayii sayısının 127’ye çıkartılmış olması gibi görünüyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu