Haberler

AMG GT S’e RevoZport dokunuşu




Mercedes-AMG birkaç gün önce 577 beygirlik GT R modelini tanıtmıştı, ama RevoZport’un dokunuşuyla birlikte GT S model sahipleri hala bir adım önde. Alman modifiye firması GT S’i daha hırçın ve güçlü bir hale getirmek isteyenlere GTZ-650 isimli paketini sundu.

RevoZport’un bu paketi sayesinde 4.0 litrelik, V8, biturbo motora sahip, standart haliyle 503 beygir güç üretebilen otomobil, gücünü yaklaşık 150 beygir arttırarak 650 beygir gibi etkileyici bir değere ulaştırılmış. Firma bu yükseltme için geliştirilmiş bir ECU (Elektronik Kontrol Ünitesi) ile daha iyi bir hava filtresi kullanmış. Ayrıca standart paslanmaz çelik egzozlar, titanyum egzozlarla değiştirilmiş ve bu sayede yaklaşık 10 kilogramlık bir tasarruf sağlanmış.

Spor otomobillerini güçlendirmek isteyen kişilerin bu coupe’yi diğer yandan da daha agresif bir hale getirmek isteyecekleri de düşünülmüş ve RevoZport yeni bir gövde kiti de hazırlamış. Ön kısımda sürücünün bir tümseğe yanlışlıkla hızlı girme ihtimaline karşın en esnek malzemelerden olan carbon-kevlar malzeme kullanılmış. Karbon fiber yan etekler ve arka difüzör ile de otomobilin yarışçı kimliği ön plana çıkartılmış. Ayrıca isteyen kişiler için karbon fiber lip spoyler ve kanat da seçenekler arasında mevcut.

Levent E. Ezen

'95 İstanbul doğumlu bir Trakya Üni. öğrencisi, 'şeker çocuk arabası' Polo sürücüsü, başlangıç seviyesinde bilgisayarcı, otopark.com gönüllüsü.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu