Haberler

İlk Volvo V90 banttan indi




Volvo’nun Torslanda’daki fabrikasında üretilen V90’ın ilk örneğinin üretim aşaması bugün sonlandı. Model, benzer mekanik altyapıyı taşıyan bir diğer kardeşi S90’dan sadece birkaç hafta sonra üretim bandını terk etti.

Volvo V90, benzer türevleri S90 ve XC90’dan sonra SPA platformunu taşıyan 3.model olacak. Bor ve alüminyum gibi yüksek mukavemetli materyallerden elde edilen bu platformda, standart çelik platformlara göre %40 daha fazla dayanıklılık elde ediliyor. Yeni modellerin katılımı ile birlikte Torslanda fabrikası da nasibini almış durumda. İki yıl öncesine göre çalışanlarını 2 kat artıran fabrika, bünyesinde artık 6300 kişiyi barındırıyor. SPA platformundaki modellerin üretimi için Torslanda’ya önemli ölçüde yatırım yaptıklarını söyleyen Volvo CEO’su Håkan Samuelsson, yeni 90 modellerinin bu anlamda umut verici olabileceğini ifade etti.

V90 iki adet motor seçeneği ile alıcılarını bekleyecek. T5 adı altındaki motor-aktarma ikilisi, 2 litre turbolu motoru sayesinde 250 beygiri, önden çekişli sistem ile yola aktaracak. T6 seçeneğinde ise yine 2 litrelik bir turbo motor bulunuyor fakat çeşitli ayarlamalar ile kullanıcılara 316 beygir, dört tekerlekten çekiş sistemi ile sunulacak.  İlerleyen zamanlarda T8 olarak anılacak, şarj edilebilir hibrit motor seçeneği de S90 ve XC90’da bir diğer seçenek olarak görülebilecek.

Amerika’dan önce Avrupa pazarında satışa sunulacak olan V90’ı, R-Design paketi ile almak da mümkün olabilecek. Ayrıca, V90 Cross Country modeli de ilerleyen zamanlarda dördüncü bir model olarak 90 ailesine katılabilir.

 

Emre Girit

2000'li yılların başlarında, henüz çocukken E46 M3 ile başlayan otomobillere olan merakım, zamanla bir tutkuya dönüştü. Halen karakter sahibi otomobilleri yaşamayı ve yaşatmayı, otomobil kullanırken limitleri zorlamayı büyük bir keyifle devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Sadece T5 ve T6 motorla uretilmesi garip bir bilgi olmus. V90’in D5 motorla da uretildigine eminim? Acaba amerikan pazarina gidecek modellerden mi bahsediyor?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu