Haberler

Toyota’dan yine geri çağırmalar




Toyota, iki ayrı güvenlik problemi için dünya çapında 3.4 milyona yakın otomobili geri çağıracak. Japon üretici, 2.87 milyon Prius ve Corolla’nın yakıt tanklarındaki emisyon kontrol tüplerini, çatlayıp gaz kaçırabilecekleri gerekçesiyle tamir edecek. 1.43 milyon Prius ve Lexus CT200h ise park halinde yan perde hava yastıklarının kısmen şişebileceği sebebiyle işlem görecek. Her iki durum için de işlem görmesi gereken otomobil sayısı ise 932.000 olarak belirtildi.

ABD’de perde hava yastığıyla ilgili servise gidecek 482.000 adet 2010-2012 Prius ve Prius Plug-in ile 2011-2012 Lexus CT200h olduğu belirtiliyor. Perde hava yastıklarını şişiren sistemde iki adet oda bulunuyor ve iki bölmeyi birleştiren yerdeki kaynakta çatlama olabileceği, bunun da istenmeyen bir şişmeye yol açabileceği söyleniyor. Toyota’nın açıklamasına göre aynı zamanda bu şişirme parçasının bir veya iki kısmı da, bazı durumlarda kabine girebiliyor.

Servise gelen otomobillerde bu parçaya bir tutucu eklenerek, kaynakta bir ayrılma olsa da parçanın kabine girmesi engellenecek. Üretici, ABD’deki etkilenen müşterileri posta yoluyla bilgilendirmeye yakında başlayacak.

Yakıt tankı ile ilgili yapılan geri çağırmada ABD’deki herhangi bir Toyota’nın etkilenmediği belirtiliyor. Bunun yanında Automotive News; her iki geri çağırmayla ilgili de herhangi bir kaza, yaralanma veya ölüm olasılığının görülmediğini belirtti. Perde hava yastıklarının tedarikçisi Autoliv şirketi ise Prius’larda sıcaklık değişimlerinden sonra bu hava yastıklarının kısmen şiştiği bazı durumlardan haberdar olduklarını söylüyor.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. ABD li otoparkçılara duyrulur:)
    Türkiye dekiler için durum ne alıntı yapılan sitede yokmuydu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu