Haberler

Yeni “Miata” yolda




Mazda teknisyenleri, Laguna Seca Mazda Pisti’nde son zamanlarda denenen 2016 MX-5 Cup’un son pürüzlerini gideriyor.

Gelişmeler Mazda SKYACTIV’in öncü prototip yarışçısı, Tom Long tarafından gerçekleştiriliyor. Şirketin mühendisleriyle birlikte bu yarış arabasının son dokunuşları gerçekleştiriliyor. Mazda, bu gelişmelerle 2016 MX-5 aracının ideal seviyeye gelmesi için yedi tane lastik firması, sekiz tane fren firması ve yedi tane süspansiyon kiti üreten şirketle işbirliği yapıyor.

Tom Long; “Global MX-5 Cup için MX-5’i kullanmak inanılmaz bir deneyim oldu. Hafifletilmiş, çevik şasi tasarımı ve yükseltilmiş beygir gücüyle MX-5, heyecanlandırıcı bir sürüş deneyimi için yepyeni bir platform oluşturuyor.” şeklinde araç için fikirlerini belirtiyor.

Eğer herşey planladıkları gibi giderse Mazda, aracın son özelliklerini sonuçlandırarak bu sonbaharda piyasaya sürmeyi planlıyor.

 

 

 

 

Can Akyollu

Bursa'da doğdum. Üniversiteye kadar olan yaşadığım süreç bu ilde geçti. Şu anda İstanbul'da Sanat Yönetimi okumaktayım. Araçlara olan ilgim 6-7 yaşlarında, jant kapaklarından onları tanımamla başladı. Belki meslek alanım otomobillerle çok farklı bir doğrultuda olacak ama elden ayaktan kesilmedikçe direksiyonu terk etmeyeceğim. Sevgiler

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Yükseltilmiş beygir gücü demiş te bildiğim kadarıyla 2.0’dan 1.5’e indirdiler. Haliyle beygir gücü de azaldı?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu