Haberler

İngiltere’de Brexit sonrası motorsiklet sektörü




Geçen hafta yapılan referandum ile Avrupa Birliğinden ayrılma kararı alan İngiltere’nin, bu karar dolayısıyla, motorsiklet sektörünün bu karardan olumsuz etkilenmesi bekleniyor. Olaya diğer açıdan bakınca da İngiltere’nin motorsiklet üretiminde köklü bir ülke olduğu ortada ve Avrupa’da bunun dolayısıyla oluşacak üretim boşluğunun nasıl telafi edileceği merak konusu.

İngiltere’nin ayrılma kararının onaylandığı bir gerçek ancak kararın tamamen uygulamaya geçmesi bir yıl içerisinde tamamen gerçekleşeceği için motosport etkinliklerinin de geleceğinin ne olacağını bir yıl sonra öğrenebileceğiz. Kısa dönemde sektörde herhangi değişiklik tahmin edilmezken orta-uzun vadede alınan kararların piyasayı etkilemesi bekleniyor.

Brexit’ten etkilenecek firmalardan birisi olan Triumph ise üretim ve ulaşım tekniklerini gözden geçirmekte. İngiltere dışında üretilen motorsikletlerin tekrardan ülkeye girip daha sonra alıcılara ulaştırılması mantığı ile çalışan firma bu düzeni değiştirecek gibi gözüküyor. Triumph, üretilen motorsikletleri direkt olarak Avrupa’da üretip orada müşterilerine teslim etmeyi düşünmekte.

Royal Enfield şirketinin Brexit’e karşı alacağı kararlar ise merak konusu. Hindistanlı üretici İngiltere’de motorsiklet üretimine tekrardan başlayacağını kısa bir süre duyurmuştu. Fabrikayla beraber bir teknoloji merkezide planları arasında olan şirket bu kararlara devam edip etmeyeceği kararı bekleniyor.

İngiltere’nin motorsiklet sektörünü yani üreticileri ve tüketicileri zor günler bekliyor gibi gözüküyor.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu