Haberler

Ducati’nin 90. yılı




Ducati kuruluşu 90 yılda geldiği noktayı göstermek ve 90. kuruluş yıl dönümünü kutlama sevincini müşterileri ile de paylaşmak için 1299 Panigale S modelini müşterilerine sunmaya karar verdi.
Sadece 500 adet üretilecek olan 1299 Panigale S klempinin (Motorun ön kısmında bulunan ve üç bağlantı noktasına sahip olan metal parça) üzerine lazer ile işlenmiş, 500 adetlik serinin kaçıncı motoru olduğunu gösteren bir yazıya sahip. Motorun gidonunun, ön tekerleğinin 5 mm öne kaymasına neden olması onun Panigale R ile çok benzeşen fiziksel yapıya bürünmesine neden olmuş.
Ducati bu modelde 2.5 kg’den daha fazla bir hafifleme elde etmeyi başarmış. Bunu ise lityum batarya ve karbon fiber pegler (motorsiklette sürücünün ayaklarını koyabilmesi için yapılan parça), karbon fiber arka çamurluk ve karbon fiber amortisör kapakları sayesinde elde etmiş.
1299 Panigale S beğenilen TFT gösterge grubu ile geliyor ve Panigale S, Race (Yarış), Sport (Spor) ve Wet (Islak) olmak üzere üç ayrı moda sahip olacak. Panigale S’i ayrıntılı bir şekilde incelersek, aluminyum monokok malzemeden oluşan gövdeye Marchesini marka tekerlekler güzel uyum sağlarken Panigale için özel üretilmiş Akrapoviç marka egzoz susturucusu kullanılmış.

Panigale S’de Bosch markasının virajlar için uyarlanmış ABS sisteminin yanı sıra elektronik süspansiyon, motor freni kontrol sistemi ve Ohlins Smart EC (Yol durumuna bağlı olarak motorun süspansiyon sistemine servo motorların yardımı ile daha iyi sürüş güvenlik ve konforu adına müdahaleler gerçekleştiren sistem) gibi sistemler bulunuyor.
Panigale S yeni geliştirilmiş DTC (Ducati Çekiş Kontrol Sistemi) ve DWC (Ducati Ön Tekerlek Kontrol Sistemi) gibi teknolojileri de içinde barındırıyor.
İşte Ducati’nin DTC EVO teknolojisi hakkındaki bazı açıklamaları şöyle: DTC EVO teknolojisi yeni bir yazılım algoritmasına dayanıyor. Sistem arayüz olarak Bosch’un IMU (Inertial Measurement Unit yani Atalet Hesaplama Ünitesi) ünitesini kullanıyor. Bu sistem Panigale S’in viraj içindeki yatma açısını an be an ölçerek viraj içinde tekerleklere gerekli müdahaleleri yapıyor aynı zamanda da arka tekerleğin kaymasına belli bir dereceye kadar izin veriyor ve müdahaleler normal bir sisteme göre daha hassas ve daha kararlı şekilde yapılıyor.
DTC EVO sistemi ilk seviyede olduğu zaman ayrı bir fonksiyon daha kazanıyor. İlk seviyesinde çok iyi sürücüler ve profesyonel sporcular için arka tekerleğe daha az müdahale ederek arka tekerleğin daha fazla açılmasına izin vererek motorun viraj içine daha iyi sokulmasına yardımcı oluyor.
Panigale’nin fiyatı açıklanmadı ama bilinen bir gerçek var ki ülkelere göre değişmek kaydıyla Panigale S temmuz ayının ikinci yarısında bayilere ulaşacak. Alacak olanlara tavsiyemiz bayinizle irtibat halinde olmanız hatta sipariş vererek depozite ücreti bile ödemeniz gerekecektir unutmayınız ki bu motor sadece 500 tane üretilecek.

enescakiroglu

Bahçeşehir Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği mezunuyum. Otopark.com ile tanışmam panpalar videolarıyla oldu. Otomobil aşkı, daha konuşmayı öğrenmeden önce annemin benim fren sesi yapmaya çalıştığımı fark etmesiyle başlamış.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Cumhuriyetle ilgili ne sıkıntınız var da böyle başlıklar açıyorsunuz ? Eğer bakış açınız bu yöndeyse yıllardır her gün severek takip ettiğim bu platformdan ayrılacağım. Cumhuriyeti kanları ile bizlere emanet eden şehit ve gazilerimize biraz saygı lütfen !

    1. Cumhuriyet ile ilgili bir sorunum yok sadece yanlış anlaşıldım herhalde. Genelde cumhuriyetin yıldönümünü kutlarız ve 90. Yıldönümü diye söylendiğinde Cumhuriyetin 90. Yılı gibi algılanır. Ayrıca Cumhuriyetin de 90. Yıldönümü geçtiğimiz için mizah yapamak istedim herhalde yanlış anlaşılmış.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu