Haberler

Henrik Fisker otonomların peşinde




Ortaya çıkardığı mükemmel tasarımlar ve birlikte çalıştığı şirketler ile adını çoğumuzun duyduğu Henrik Fisker bu sefer de elini gelecek zamanların otomobilleri olacak ”Self-Driving Car” pazarına atmayı planlıyor.

Eski zamanlarında BMW, Ford, Aston Martin ve Tesla gibi dünya devi şirketlerle çalışmış olan Fisker geçtiğimiz senelerde Detroit’te bulunan, VLF Automotive adı verdiği kendi şirketini kurmuştu. Şubat ayında ise Force1 adını verdiği ve tasarımı tamamı ile kendisine ait olan bir 230,000$ değerinde bir Supercar piyasaya çıkartmıştı.

Force1

Force1’ın ardından ”Karma” adını verdiği otonom sürüş özellikli bir elektrikli otomobilin müjdesini veren Fisker’ın bu sevinci ne yazık ki fazla sürmedi. Otomobilin üzerinde kullanılan elektronik sistemlerin Tesla modellerinin neredeyse birebir aynısı olduğunu öne süren Tesla yetkilileri Fisker’a dava açtı ve sonucunda haklılıklarını kanıtladılar. Fakat yaptığı açıklamalara bakarsak Henrik Fisker hala pes etmiş değil.

Geleceğin elektrikli ve otonom sürüş özelliği olan otomobiller ile şekilleneceğini ve de otomotiv endüstrisinin önümüzde ki iki yıl içerisinde köklü değişimler yaşayacağını belirten ünlü tasarımcı, kendi imzasını geleceğin otomobillerine de atmak istediğini belirtiyor.

 

Ömür Deniz Seçilen

İtalyan Otomobillerinin aşığı bir Alfisti. Amatör Fotografçı. Ege Üniversitesi İİBF. Hayallerimi süsleyen makina Alfa Romeo 159 3.2 Q4.,

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu