Haberler

Focus RS 36 bin dolardan başlayan fiyatlarla




Ford Focus RS, 36.605 $’dan başlayan fiyatlarla Amerika’da satışa sunuldu.

Amerikalılar nihayet yeni hot hatch otomobillerine kavuştular. İlk olarak Jackson Gilmore, California’da Mavi Oval rengiyle göz kamaştırıcı şekilde boy gösterdi.

Nasıl göz ve yürek kamaştırmasın ki? 2.3 litrelik dört silindirli çok sağlam bir motora sahip. Tam olarak 350 beygir güç ve 475 nm torku dört tekere birden 6 ileri manuel şanzımanıyla aktarıyor. 4.7 saniyede saatte 0’dan 100 km hıza çıkan Focus RS’in son hızı ise 265 km/h.

Her ne kadar Gilmore, Güney Kalifornia merkezli sıcak bir şehir olsa da, Ford Focus RS’te soğuk iklim şartları da gözetilmiş. Kış lastikleri Canada gibi merkezlerde standart olarak sunuluyor. Bu kış paketinde Michelin Pilot Alpin PA4 lastikler ve 18 inç jantlar yer almakta.

Ben daha ateşli bir otomobil arıyorum diyenlerinse, muhtemelen 2017 yılının ikinci çeyreğinde satılmaya başlanacak olan ve henüz detayları çok belli olmayan RS500’ü beklemeleri gerekiyor.

Necati Erdoğan

Otomobiller vazgeçilmezim. Her zaman söylerim, otomobillerin olduğu bir odaya kapatsalar yeme ve içme harici başka şeye ihtiyaç duymam. Otopark.com ile tanıştığım günden beri müptelasıyım. Türkçe öğretmeniyim. Bu camiaya katkıda bulunmaktan onur duyuyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu