Haberler

3D yazıcı+pistonhead’lik buluşursa: Subaru Boxer Motor modellemesi




Sağlık, sanayi, otomotiv, gıda, bilim vb. gibi birçok alana katkı sağlamış 3D yazıcılar, şüphesiz ki çağımızın en faydalı icatlarından biri. Diğer bir güzel tarafı ise sadece üretici tabakaya değil şahıslara da yayılmış olup, bireysel olarak satın almanın çok uç bir şey olmaması.

Amerika’da yaşayan bir makine mühendisi ise kendisine bir adet edindikten sonra pistonhead’liğin de getirdiği arzuyla, Subaru’nun EJ20 kodlu Boxer tipi moturunu modelliyor ve ortaya çıkan çalışmayı şöyle anlatıyor:

“Tüm parçalar olması gerektiği gibi mevcut ve eksiksiz çalışıyor. Tek farkı bir modelden ibaret olması”

                   Subaru Modellemesi

Bir elektrik motoru vasıtasıyla çalışan bu modele oldukça fazla bir emek veren her bir parçasını milimetrik ölçüp üreten Eric Harell, Bu adresten modelin dosyalarını paylaşarak, 3D yazıcı sahiplerine, özellikle 3D yazıcı sahibi pistonhead’lere aynı modeli üretme olanağı da sunuyor.

Bu alanda daha birçok çalışması olan Harell’ın gelecek planları ise oldukça ilgi çekici. Modellediği bu Subaru WRX motoruna veya General Motors’un 5.7 L, 410 HP’lik ünitesine bir AWD şanzıman eklemek istediğini belirten Amerikalı mühendis, ortak yapılacak her türlü çalışmaya açık olduğunu belirtti.

3D yazıcılarla bile insanlığa, bilime ve diğer birçok alana bu kadar fayda sağlanmışken, işin içine zaman boyutu girmiş, şekil ve boyut değiştiren dönüşme eğilimli 4D yazıcıların da yolda olması pek bir heyecan verici. Keza yapılabilecek şeyleri hayal etmek de.

Diğer Linkler:

Eric’in de dosyaları upload ettiği, 3D yazıcı için modelleme dosyalarının paylaşıldığı platform.

Yaptığı çalışmalar.

YouTube Kanalı.

onurhankocaman

Soğuk bir Şubat gününde, huysuzlandığı zaman ya bir otomobil içerisinde bulununca ya da müzik dinletilince keyiflenen bir bebek olarak dünyaya geldi. Hâlâ müzik ve otomobiller hayatında başı çekiyor. Üniversitede Uluslararası Ticaret eğitimi görürken bir yandan büyük bir aşkla müzik icra ediyor, bir yandan da otomobil kullanıyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu