Haberler

Renegade’iniz aniden stop edebilir!




Fiat Chrysler Otomobil Grubu (FCA), 2015 Crysler 200, Ram ProMaster City, Jeep Renegade ve 2014-2015 Grand Cherokee modellerini içeren 409.866 örneğini, dünya çapında geri çağırmaya hazırlanıyor. Modellerin 323.361 adedi Amerika, 35.511 adedi Kanada, 7.067 adedi Meksika ve geri kalan 43.927 tanesi ise diğer ülkelere ait.

Üretici firmaya göre, belirtilen modellerin kablo ağındaki bazı noktalarda yetersiz seviyedeki sıkıştırmanın, selenoid hata kodlarına sebep olabileceği ve otomobillerin bu nedenle teklemeye veya stop etmeye varan sorunlarla karşılaşabileceği olasılıklar dahilinde. Sevindirici kısım ise şimdiye dek bu arızadan doğan herhangi bir kaza veya yaralanmanın olmadığı.

FCA, şimdiye dek çoğu otomobilin bu sorun ile karşılaşmamış olabileceğini düşünse de güvenlik açısından tedbiri elden bırakmayacak. Eğer kullanıcılar onarımdan önce böyle bir problem yaşarlarsa, şimdilik motoru yeniden çalıştırarak geçici bir çözüm elde edebilecekler.

Hatalı modellerin kablo ağı yenisiyle değiştirilecek ve ardından otomobillere yeni bir yazılım yüklenecek.

Emre Girit

2000'li yılların başlarında, henüz çocukken E46 M3 ile başlayan otomobillere olan merakım, zamanla bir tutkuya dönüştü. Halen karakter sahibi otomobilleri yaşamayı ve yaşatmayı, otomobil kullanırken limitleri zorlamayı büyük bir keyifle devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu