Haberler

Araç alım satımı meslek haline geliyor




Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Başkanlığı arasında ‘Motorlu Araç Alım Satım Sorumlusu ve Motorlu Araç Alım Satım Personeli Ulusal Yeterlilik Hazırlama İşbirliği Protokolü’ imzalanmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, artık 65 bin motorlu araç satıcısı meslek standardına kavuşturulacak.

Protokol kapsamında, “Motorlu Araç Alım Satım Sorumlusu” ve “Motorlu Araç Alım Satım Personeline” ilişkin ulusal yeterlilik kriterleri hazırlanacak. Hazırlanan meslek standartlarının ardından otomotiv sektöründe çalışanlara mesleki yeterlilik belgesi verilmeye başlanacak.

İşbirliği protokolü programında konuşan MASFED Başkanı Aydın Erkoç, otomobil ticareti yapanların mesleğe ilişkin yeterli bilgi ve tecrübeye sahip olması gerektiğinin önemini belirtti. Erkoç, motorlu araç satıcısı denildiğinde sadece akıllara otomobilin geldiğini, ancak bunun çok yanlış olduğunu; bu sektörde minibüs, otobüs, kamyonet, kamyon, zirai araçlar, iş makinesi gibi araçların da satışının yapıldığını belirtti. Sektör çalışanlarının bir an önce MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi almalarının sayesinde, kayıt dışı araç alım-satımının önüne geçileceğini de sözlerine ekledi.

Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Adem Ceylan, imzalanan protokol ile motorlu araç alım ve satım süreçlerini yöneten çalışanların sahip olması gereken bilgi, beceri ve yetkinliklerinin tanımlanacağının belirtti. Ceylan, MYK tarafından yetkilendirilecek belgelendirme kuruluşları tarafından bu mesleklerde çalışanların uluslararası akreditasyona ve kalite güvencesine sahip MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olabileceklerini ve bu belgeye sahip olmayanların motorlu araç alım-satım personeli olamayacağının altını çizdi.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

Emre Girit

2000'li yılların başlarında, henüz çocukken E46 M3 ile başlayan otomobillere olan merakım, zamanla bir tutkuya dönüştü. Halen karakter sahibi otomobilleri yaşamayı ve yaşatmayı, otomobil kullanırken limitleri zorlamayı büyük bir keyifle devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu