Haberler

Uşak, Karting mücadelesine ev sahipliği yaptı




2016 Türkiye Karting Şampiyonası 4. ayak yarışları, kısa adı İKK olan İzmir Karting Kulübü tarafından 31 Temmuz tarihinde Uşak Belediyesi Supermoto Pisti’nde düzenlendi.

3 ayrı kategoride koşulan yarışlarda Mini kategoride 6, Formula Senior kategorisinde 6 ve Formula Master kategorisinde de 5 olmak üzere toplam 17 sporcu mücadele etti. Her kategorinin 3 yarış üzerinden değerlendirildiği gün sonunda kategorilerinde dereceye giren sporcular yarış pistindeki törenle ödüllerine kavuştu.

Formula Mini kategoride Zekai Özen 3 birincilikle bu sezon ilk birinciliğini elde erken, onu ikinci sırada Kerim Sulyak ve üçüncü sırada da Ömer Asaf Kolot takip etti.

Formula Senior’da milli sporcumuz Berkay Besler 3 birincilikle bir kez daha podyumun en üst basamağında yer alırken, ikincilik genç sporculardan Gün Taşdelen’in oldu. Bu kategorinin üçüncü sırasında ise bir diğer milli sporcumuz Mert Dalkıran yer aldı.

Formula Master kategorisinde ise Mehmet Çınar 3 yarışın ikisini ilk sırada tamamlayarak birinciliğin sahibi oldu. Bu kategoride iki ikincilik ve bir birincilik ile Süleyman Sırrı Kolot kazanırken, üçüncülük Volkan Düzgün’ün oldu.

2016 Türkiye Karting Şampiyonası 20-21 Ağustos tarihlerinde İzmir Karting Kulübü (İKK) tarafından yine Uşak Pisti’nde organize edilecek 5.ayak yarışları ile devam edecek.

Kaynak : TOSFED

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu