Haberler

F1 Almanya GP: Hamilton kazandı, Red Bull duble yaptı!




2016 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 12. ayağı olan Almanya GP’yi Mercedes’in İngiliz pilotu Lewis Hamilton rahat bir şekilde kazandı. Hamilton bu sezon altıncı, üst üste ise dördüncü galibiyetini alarak sezon arasına lider girdi.

Yarışa ikinci sırada başlayan Hamilton, start sırasında takım arkadaşı Nico Rosberg’i geçerek liderliğe yükseldi. Temposunu koruyan ve rakipleriyle arasındaki farkı açan Hamilton damalı bayrağı ilk gören pilot olmayı başardı. Yarışa 3. sırada başlayan Red Bull pilotu Daniel Ricciardo da startta Rosberg’i geçmeyi başardı, ama ilk virajlarda takım arkadaşı Verstappen’e geçilmekten kurtulamadı. Pit stop taktikleriyle ikinci sıraya yükselen Ricciardo yarışı ikinci sırada tamamladı. Startta büyük bir sıçrama yaşayan ve ikinci sıraya kadar yükselen Max Verstappen ise takım arkadaşına geçildikten sonra podyuma üçüncülük kürsüsünden dahil olmaya razı oldu. Böylece Red Bull Racing bu sezon ilk kez duble yapmayı başardı. Ayrıca takımlar şampiyonasında Ferrari’yi geçen takım tatilden hemen önce ikinci sıraya yükseldi.

Yarışa pol pozisyonda başlayan Mercedes pilotu Nico Rosberg ise tam anlamıyla büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Düzgün bir start alamayan ve dördüncülüğe gerileyen Rosberg, Verstappen’e yaptığı hamlede Hollandalı pilotu pist dışına ittiği için 5 saniye ceza aldı ve yarışı dördüncü sırada tamamladı.

Bu sezon hiçbir yarışta birinci gelemeyen ve teknik patron James Allison ile yollarını ayıran Ferrari ise Almanya’dan da mutsuz ayrıldı. Yarışa altıncı sırada başlayan Sebastian Vettel Almanya GP’sini beşinci sırada tamamlarken, takım arkadaşı Kimi Raikkonen de startta takım arkadaşına geçilerek damalı bayrağı altıncı sırada gördü.

Force India’nın Alman pilotu Nico Hulkenberg yarışı yedinci tamamlarken hemen arkasından ise McLaren Honda’nın tecrübeli pilotu Jenson Button geldi. Willams’tan Valtteri Bottas dokuzuncu sırada finiş görürken son puanı ise yine Force India’dan Sergio Perez aldı. İki pilotu ile puan almayı başaran Force India, zor günler geçiren Williams ile girdiği dördüncülük mücadelesinde önemli puanlar kazandı.

Sauber’den Felipe Nasr ve Willams’tan Felipe Massa ise yarışı tamamlayamayan iki isim oldular. Sezonun ikinci yarışı 28 Ağustos’ta Belçika’da koşulacak.

Sürücü Takım Motor Fark
1 Lewis Hamilton Mercedes Mercedes 1:30’44.200
2 Daniel Ricciardo Red Bull TAG 6.996
3 Max Verstappen Red Bull TAG 13.413
4 Nico Rosberg Mercedes Mercedes 15.845
5 Sebastian Vettel Ferrari Ferrari 32.570
6 Kimi Raikkonen Ferrari Ferrari 37.023
7 Nico Hulkenberg Force India Mercedes 1’10.049
8 Jenson Button McLaren Honda 1 Tur
9 Valtteri Bottas Williams Mercedes 1 Tur
10 Sergio Perez Force India Mercedes 1 Tur
11 Esteban Gutierrez Haas Ferrari 1 Tur
12 Fernando Alonso McLaren Honda 1 Tur
13 Romain Grosjean Haas Ferrari 1 Tur
14 Carlos Sainz Jr. Toro Rosso Ferrari 1 Tur
15 Daniil Kvyat Toro Rosso Ferrari 1 Tur
16 Kevin Magnussen Renault Renault 1 Tur
17 Pascal Wehrlein Manor Mercedes 2 Tur
18 Marcus Ericsson Sauber Ferrari 2 Tur
19 Jolyon Palmer Renault Renault 2 Tur
20 Rio Haryanto Manor Mercedes 2 Tur
Felipe Nasr Sauber Ferrari DNF
Felipe Massa Williams Mercedes DNF

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu