Haberler

525 hp’lik Mazda MX-5: “Flyin’ Miata”




Geçtiğimiz MX-5’lerde olduğu gibi 4. nesilin çıkışı, Flyin’ Miata’da çalışanların aklına tek bir soru getirmişe benziyor: “Yeni MX-5’e GM üretimi bir V8’i nasıl yerleştirebiliriz?”

Ocak ayında taslak çizimleri tamamlanan otomobil günümüzde ise 525 hp’lik bir canavara dönüşmüş durumda. Flyin’ Miata’dan Keith Tanner ile yapılan röportajda yeni MX-5’in V8 dönüşümüne daha yaktın olduğunu söylemişti, ancak çoğu motor dönüşümünde olduğu gibi proje kolay değildi.

Tabiki yapılan değişiklikler sadece motorla sınırlı kalmamakta; LS3 motor Tremec üretimi ünlü T56 şanzımanla birleştirilmiş ve bu ikili Camaro SS’ten alınan diferansiyel ile güçlerini yola iletmekte. Corvette stili egzoz ve tamponun arkasına gizlenen susturucular otomobilde herhangi bir kesim işlemi yapılmadan monte edildiği için otomobil dışarıdan orijinalliğini korumakta.

miata-nd-exhaust

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

5 Yorum

    1. Mx-5’ler ilk neslinden bu yana ls swaplanan bir otomobil olduğu için değişen bir şey yok 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu