Haberler

Belki üstümüzden bir otobüs geçer!




Şimdiye dek gördüğümüz en sıra dışı toplu taşıma yöntemlerinden biri olan TEB-1 (Transit Elevated Bus), geride bıraktığımız gün içerisinde ilk deneme sürüşünü Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuzeydoğu bölgesinde bulunan Qinhuangdao şehrinde gerçekleştirdi. “Metrobüs” kelimesini tam anlamıyla karşılayabilecek bir araç olan TEB-1, çevreci yönü, oldukça yüksek insan taşıma kapasitesi, değişik dizaynı ve tabi ki çalışma prensibi ile daha ilk günden neredeyse herkesin dikkatini kendi üzerine çekmiş durumda.

Karayolu üzerine döşenmiş raylar ve üzerinde bulunan elektrik motorları ile yol alabilen bu araç, alt kısmındaki özel olarak tasarlanan boşluk sayesinde karayolundaki diğer araçların seyrine herhangi bir etkide bulunmuyor. Bu sayede hem trafikteki büyük araç sayısını hem de çevre kirliliğini en aza indirmeyi planlayan mühendisler, 1200 kişi kapasiteli ve saatte 65 km hıza çıkabilen bu aracın test sürüşlerinde de beklenen sonuçları verdiğini belirtti.

https://youtu.be/ZiKGjnG01KY

Ömür Deniz Seçilen

İtalyan Otomobillerinin aşığı bir Alfisti. Amatör Fotografçı. Ege Üniversitesi İİBF. Hayallerimi süsleyen makina Alfa Romeo 159 3.2 Q4.,

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu