Haberler

Alpine yeniden marka olabilme yolunda!




Alpine, 1955 yılında Jean Rédélé tarafından kurulan, Renault motorlarını kullanan yarış ve spor otomobilleri üreten Fransız bir firma. Marka 1973 yılında Renault tarafından satın alınmış ve üretime 1995 yılına kadar devam etmiş. 1995’te üretimi durdurulan Alpine, Renault grubu tarafından tekrardan canlandırılıyor. Bu yeniden doğma sürecinde Alpine, karşımıza yeni bir SUV modeliyle çıkmaya hazırlanıyor.

Alpine’in patronu Michael van der Sande planlanan SUV modelini, markanın özünü oluşturan spor araçlarının yanı sıra bir gereklilik olarak gördüğünü söyledi. Ayrıca yeni bir markaya talebi sağlamak için model çeşitliliğine ihtiyaç olduğunu aktardı.

Michael van der Sande markanın üretim felsefesi hakkında da şunlardan bahsetti: “Spor araçlar markamızın özünü oluşturuyor. Ortaya çıkaracağımız her otomobilin hedefi, sınıfında sürüş zevki en yüksek otomobil olmak olacak. Aynı zamanda otomobillerimizin iyi yol tutmasını, hafif olmasını ve çevik olmasını istiyoruz.”

Bazı söylentiler ise Alpine’ın, proje ortağı olan Nissan’ın Z serisini crossover olarak tekrar modellemesinden ilham aldığı alarak SUV üretmeyi planladığı yönünde. Alpine’in SUV modelinin Nissan’ınkinde de olduğu gibi 4 tekerlekten çekiş ve hibrid bir aktarma sistemi ile sunulacağı tahmin ediliyor.

enescakiroglu

Bahçeşehir Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği mezunuyum. Otopark.com ile tanışmam panpalar videolarıyla oldu. Otomobil aşkı, daha konuşmayı öğrenmeden önce annemin benim fren sesi yapmaya çalıştığımı fark etmesiyle başlamış.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Renault ta her halde Alpine yi premium bir marka yapcak.Ancak her ne olursa olsun sabırsızlıkla dönmelerini bekliyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu