FeaturedHaberler

Yeni A5 ve S5 Almanya’da tanıtıldı




2007’den beri yollarda olan Audi A5 yenilenmeyi dört gözle bekliyordu ve sonunda Yeni Audi A5 ve S5 Almanya’da tanıtıldı. Geçen sene yenilenen kardeşi A4’ten de izler taşıyan otomobil; sportif dizaynı, mekanik ve teknolojik geliştirmeleriyle birlikte yollara çıkmaya hazır görünüyor.

https://youtu.be/hU5Y2HSoIGo?list=PLEFD1B250F5236A71

Audi’nin coupe otomobillerinde kullandığı basit tasarım diline gerginlik katmak istemeyen firma, dış tarafta yine Audi A4’te olduğu gibi çok radikal değişikliklere gitmemiş. Alüminyum ve oldukça dayanıklı çelikler ile oluşturulmuş gövde selefine göre yaklaşık 60 kg’lık bir diyete girmiş. Zayıflarken aynı zamanda yaklaşık 4.5 cm’lik bir uzunluk artışına gidilen otomobilde; bu gelişmelerle beraber içeride daha ferah bir ortam yaratılmış, bagaj hacmi de genişletilmiş. Ayrıca yeniden şekillenen dış tasarım ile birlikte sürtünme katsayısı da 0.25 cd olarak belirtilmiş.

Audi genel başkanı Rupert Stadler, Avrupa’da 5 farklı motorla satışa sunulacak yeni A5’in eski modellerinde kullanılanlara göre %20 oranında daha güçlü motorlara sahip olacağını ve yakıt tüketiminin de aynı oranda azalacağını belirtti. Amerika pazarında ise Audi A4’te de kullanılan, 252 beygilik 2.0 litre turboşarjlı ünitenin yer alması bekleniyor. Modellerin büyük bir kısmında 7-ileri çift-kavramalı şanzımanların kullanılacağı otomobili, Avrupalı müşteriler istedikleri takdirde 6-ileri manuel seçeneğiyle alabilecek. 8-ileri otomatik şanzıman ise yeni S5 ve 3.0 litrelik dizel modellerde kullanılacak.

Yeni S5’te ise, S4 modelinden aşina olduğumuz 3.0 litrelik turboşarjlı V6 ünite yer alacak. 354 beygir güç üreten bu ünite, otomobili durağan halden 100 km/s hıza 4.7 saniyede ulaştırmayı başarıyor. Kendine has gövde kiti, orantılı frenleme sistemi, yol tutuş geliştirmeleri ve S-Line iç kaplamaları gibi detaylar ile kendini normal bir A5’ten ayıracak olan otomobilde, Quattro dört tekerden çekiş sistemi standart olarak sunulacak.

Yeni A5’in kapısından içeri adımınızı attığınızda markanın yeni A4’te de kullandığı “Virtual Cockpit” isimli hayalet gösterge paneli sizleri selamlıyor. Kapı açma uyarısı, çarpışma önleyicisi gibi birçok güvenlik sistemini içerisinde barındıran kokpit aynı zamanda Android Auto ve Apple CarPlay gibi yeni nesil eğlence sistemlerini içerisinde barındırıyor. Ayrıca LED ön aydınlatmalar, LED stop lambaları, çarpışma önleyici ve 7 inç büyüklüğündeki multimedya ekranı otomobilde standart olarak bulunuyor.

Audi’nin iddiasına göre otomobilin şasisi otoyol sürüşleri için konfor odaklı, virajlı yollar için de bir o kadar kıvrak olacak şekilde tasarlanmış. Bu şasinin yönetimini ise elektro hidrolik direksiyon sistemi üstleniyor.

Ön siparişlerin Temmuz ayında açılacağı yeni Audi A5 ve S5 için teslimatlara sonbaharda başlanması bekleniyor. Amerikalı müşteriler ise bu otomobillere sahip olmak için 2017 yılını beklemek durumundalar.

Hakkında birçok ayrıntıya yer verdiğimiz Yeni Audi A5 hakkındaki haberimizi burada noktalıyor; bu otomobil ile ilgili yayınlanmış videolar ve bolca görsel ile sizleri baş başa bırakıyoruz.

Tarık Erbaş

Arabalara olan tutkum, pantolonlarımın dizleri yırtılana kadar, halı motiflerinde model arabalarımı sürmem ile başladı ve aynı tutku ile devam ediyor. 1998 doğumluyum, Vefa Lisesi'nde okuyorum. Otopark ailesinin bir parçası olmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum.

İlgili Makaleler

3 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu