Haberler

Peki ya bu Panamera mı, Cayenne Coupe mi?




Bir kaç ay önce sessiz sedasız parlayıp beklediği ilgiyi bulamayan Cayenne Coupe, bu sefer ‘yeni Panamera‘ kalçasıyla karşımıza çıktı.

new-porsche-model-spyshot-2

Hadi gelin bu haberde bir değişiklik yapıp birlikte yorumlayalım. Porsche’nin rakipsiz SUV’u Cayenne, 2. jenerasyonuyla gücüne güç katarak ilerlemeye devam ediyor. 2014’de güncellediği karoseri ile gayet iyi satış rakamları elde eden model için her şey yolunda. Halihazırda Panamera da geçtiğimiz günlerde yeni karoseriyle karşımıza çıktı. Peki şimdi bu model ne oluyor?

Önümüzde iki seçenek var. Ya bu araç beklediği ilgiyi bulamayıp bir anda kaybolan Cayenne Coupe tasarımlarının yeni Panamerayla harmanlanmış bir yansıması, ya da Porsche iyice sınırlarını genişletip elektrikli konseptlerini seri üretime geçirme kararı aldı.

panamera-s-e-hybrid

Şimdi sizlere bu iki teoremi de besleyecek ip uçları sunacağım. Öncelikle plakasında yer alan ‘ABS’ harflerinden ve yerdeki fren izlerinden anlaşıldığı üzre, aracın fren testleri gerçekleştiriliyor. Yeni Panamera çoktan marketlerdeki yerini aldı. Bu bağlamda elimizdeki ip ucu modelin sıfırdan inşa edilen bir Cayenne Coupe olduğunu doğruluyor.

new-porsche-model-spyshot-6

Öte yandan mühendisler bir kaç aylık bu kısa sürede nasıl yeni Panamera’nın evrensel tasarım dilini alıp sıfırdan bir model yarattı akıl sır ermiyor? Böylelikle yeni Panamera’ya bağlı olarak yıllardır dillerde sakız olmuş Panamera S E-Hibrit projesi hayata geçiyor denebilir. Bir kaç satır aşağıya yüklediğim detaylı fotoğraflarda yer alan marşpiyeller ve örtümsü cisimler ile aracın altındaki bataryaların saklanabileceği ihtimali ise 2. teoriyi besliyor.

new-porsche-model-spyshot-2-edited

Eğer Cayenne Coupe markete giriş yaparsa BMW X6 ve Mercedes-Benz GLE Coupe gibi dişli rakipleri olduğunu şimdiden bilip ona göre hareket etmelidir. Diğer yandan otomobillerdeki geleceğin teknolojisi hibrit ve türevleri Porsche’yi yepyeni bir seviyeye taşıyabilir.

Daha yılın başında 2017’nin çok alevli bir yıl olacağını tahmin eden uzmanlar bir kez daha 12’den vurmuş oldular. Şimdilik ayrıntıların bu bağlamda geliştiğini bildirirken, gelecek casus fotoğraf ve açıklamalarda görüşmek üzere…

Resim kaynağı: motor1.com

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu