FeaturedTestler

Şahmeran: Infiniti Q30 Premium Tech




  • Motor: 1595 cc, 4 silindirli turbo benzinli
  • Güç: 156 HP @ 5300 d/d
  • Tork: 250 Nm @ 1250 – 4000 d/d
  • Şanzıman: 7-ileri, çift kavramalı otomatik
  • 0-100 km/s: 8,9 sn
  • Son hız: 215 km/s
  • Test tüketimi: Ortalama 9.5 litre/100 km
  • Ağırlık: 1491 kg
  • Bagaj hacmi: 368 litre
  • Fiyat: 164.000 TL

Platform paylaşımı bilhassa aynı gruba ait markalar arasında alışıldık bir durum ancak paylaşanlar Mercedes ve Infiniti gibi farklı kıtalardan iki apayrı anlayışta marka olunca, sonuçları şaşırtabiliyor.

Nissan’ın premium markası Infiniti, Mercedes GLA üstüne inşa ettiği Q30 ile kompakt crossover sınıfına adım atıyor. 2009’dan bu yana Türkiye’de varlığını sürdüren marka, pazardaki etkinliğini bu otomobille 4 katına çıkarmayı amaçlıyor. Peki, bunu başarabilmek için gerekli başkalaşımı sağlayabilmiş mi?

Görsel olarak, kesinlikle. Yıllardır konseptine bu kadar yakın halde seri üretime geçen bir otomobille karşılaşmamıştık. “Sıvı bakır” gövde renginin de katkısıyla 7’den 70’e herkesin ilgi odağı haline gelen Q30, içine geçtiğinizde de bu büyüyü sürdürüyor.

Far ve cam kumandaları ya da dijital ekran grafikleri gibi unsurlar Mercedes’ten olduğu gibi taşınmış olsa da, GLA’nın kabinini hovarda bir başkalaşım geçirmiş. Konsolu kaplayan deri, tavanı saran alkantara ve düğmelerin tabanındaki ahşap, sınıfının en yüksek malzeme kalitesine işaret ediyor. Ortadaki erişimi rahat ekran, premium modellerde ender rastlanan biçimde dokunmatik ve koltuklar hem elektrikli hem de hafızalı. 360 derece kamera manevralarda her açıya hâkim olmanızı sağlıyor, dur-kalk özelliğine sahip adaptif hız sabitleyiciyle de Q30 neredeyse kendi kendini kullanıyor – keşke şerit takip sistemi direksiyona müdahale edebilseydi. Konsolun alt kısmında kullanılan sert plastik haricinde otomobil, hemen her detayıyla değerli hissettiriyor.

Mercedes alıntıları motor-şanzıman ikilisine de uzanıyor ve bu iyi bir şey. 1.6 turbo benzinli motor ipeksi devirlenme karakteri ve karma kullanımda 9.5 litrelik tüketimiyle ideal seçim gibi görünüyor. 7-ileri çift kavramalı şanzıman da seri ve akıllı vites geçişleriyle motorla uyum içinde çalışıyor.

Opsiyonel 19” run-flat lastiklerine rağmen çoğu koşulda darbeleri emmeyi başaran Q30, virajlarda bu görece yumuşaklığını ve yerden yüksekliğini sürücüye gövde salınımı olarak aktarıyor.

Yazı: And Mehmet ÇETİN

Donanım
+ Malzeme kalitesi
+ Motor/şanzıman uyumu

– Ortak parça kullanımı

Foto galeri için tıklayın!

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

42 Yorum

  1. Bu renkte yavaş yavaş moda olmaya başladı. Daha önce çok nadir gördüğüm renk, şimdi ortaya çıkmaya başladı. Hatta eski arabalara bu renkten kaplama yapıyorlardı.

  2. Bu sefer Sinan’ın yalnız olduğu testi beğendim. Samimiydi, koşturmuyordu.

    Sonu hakkında diyebileceğim tek şey asdafahgajgsagkjahg

  3. Eyvah eyvah umarım rx100 değildir o. Rx100 olsa bile umarım m4 değildir ve hasar almamıştır kamera.. “3000 lira Türk lirası”

    Teste gelirsek, ağzınıza sağlık.

    Ufak bir tavsiyem olacak. İç mekanı anlatmayı bitirditen sonra Sinan arka koltuk mesafesi ve bagajıda anlatmış. Montajda o kısımları kesip direk iç mekan kısmına ekleyebilirsiniz. Test biraz daha toplu olur gibime geliyor… Ya da bilmiyorum benim manyaklığım.

    Son olarak, abicim o rx100 ise dışarıya koymak o kamerayı harbiden iyi cesaret 🙂

      1. Üzüldüm şimdi. O vantuzlara pek güven olmuyor.

        Umarım ilerde daha iyilerini alırısınız.

  4. Honda crv kuru plastiği aklıma geliyo 160 binli fiyatları duyunca.Segment dışı değerlendirme yapmamak lazım yinede.Katılıyorum sinan,efsanevi fx35 dolayısı ile fazlasıyla ilgi uyandıran ve kalitesine bakılıncada hakettiği görülen bir otomobil.Ne varki yine pazar payı fazla olmayıp,muhtemelen sadece elit kesimin pazar payı şu bu dikkate almadan alabileceği biraz sıradışı bir araç.

  5. Seste reverb mi var yoksa arabada doğal reverb mi var? 😀 Heeeeeeh And abim beee, Bose güzel güzel diyorlar her yerde, bence berbat, değişik bir sürü otomobilde dinledim. Kötü,kötü,kötü. Kamera içinde şikayette bulunun bence şirkete, nasıl düşer gibisinden… belki yenisini gönderirler.

  6. Sinan’ın tek başına çektiği en derli toplu test olmuş, gerçi 3,26 da kurguyla konu dağılmaktan kurtarılmış gibi geldi. Testler en azından 20 dakika bandına otursa, biliyorum And kısa testler daha uzun süre seyrediliyor diyor ama en azından son 3-4 dakika sürüş dinamiklerinin test edildiği gazlama videoları eklense biraz da takipçi doyurmuş olursunuz. Sinan’ı çok eleştirdik testlerden dolayı ama o da yavaş yavaş ritmini bulacak bence. İlerleyen testlerde daha başarılı olman dileğiyle…

  7. ben beğendim arabayı gla nın yerine tercih ederdim. nissan-infiniti sadece tasarım konusunda özgün olsada kullanımı pratik basit konforlu izlenimini hemen vermiş zaten

  8. Mercedes GLA ile aynı fiyatta, tabii fiyat listesindeki AMG pakette neler var bunda neler var bir karşılşatırma yapma şansım olmadı, aynı veya benzer donanımda fiyatları aynı ise, Nissan’ın ciddi bir fiyat avantajı olmadıkça çok büyük kısım mercedes’İ tercih edecektir diye tahmin ediyorum. Bununla aynı donanımdaki GLA 200.000’lere yaklaşıor da bu 150-160’ta kalıyorsa o zaman şansı olur, marka imajından, tasarımına aynı ücreti talep etmesini gerektirecek bir artısı olduğunu düşünmüyorum, testte de göremedim.

    Sinan’ın test sunumu her seferinde daha da profesyonelleşiyor ( iyi yönde), hatta bunda konuyu bitirmiş diyebilirim.
    Benim eleştireceğim tek kısım elektrikli-hafızalı koltuk için “bu segmentte zor bulunan” diye bahsedilmiş, Mercedes GLA tabanlı, premium olarak lanse edilen ve hatta adlandırışan bir aracın segmentinde beklenmeyecekse hangi segmennte beklemek gerekir?

    *Özgürlüğünü ilan eden kamera’da umarım tamir edilebilecek durumdadır,sondaki yazı öyle demese de…

    1. vidyoda verilen fiyat bu araç içinse dediğin gibi 40 bin civarı fark oluyor gla ile.. kaldı ki gla’dan çok daha geniş bir araba bu, özellikle arka tarafı..

      parçaların mercedes olması da bir eksi değil.. zaten markalar birbirinden parça-motor alıyorlar.. renault, nissan ve mercedes bu işi zaten en çok yapan markalar aralarında..

  9. Mazda Cx-3 varken dönüp yüzüne bile bakmam bu aracın hem de Cx-3 ün full ü 105 bin TL ye alınabiliyorken. Hem dışı çok daha sportif kırmızı rengi muhteşem hem de içi daha derli toplu 🙂

  10. Mercedesten aldıkları sadece bunlar değil. Klima ünitesi, hafızalı koltuk kumandaları ki bunlar Mercedesin eski nesil kumandaları, Sinan Abinin çok beğendiği vites topuzu A45 GLA45 CLA45 SL G SLC vs serilerinde kullanılıyor birazcık değiştirilmiş direksiyon… adamlar bildiğin içi Mercedes dışı İnfiniti araba yapmişlar

  11. – Baba baba kamara getti…
    – Gider tabi. Sarja takmazsan gider
    – Baba kamara komple getti…
    :-)))

  12. aracın içi de dışı da GLA’dan güzel BENCE. Ama ikisi arasında tercih yapmam gerekse GLA alırdım. Çünkü araç alırken başka faktörlere de bakmamız gerekiyor maalesef. İkinci elde ne yapar, servis problemi var mı, ya da aynı model adıyla halefi gelecek mi(ki bu da ikinci el için önemli bir konu) v.b.

  13. Sinan abi bu test gerçekten de olmuş. Son kısımda kendi kameram düşmüş gibi üzüldüm ama bir o kadar da güldüm.

  14. Utku videonun montajı düzenlemesi çok güzel olmuş. Önceleri test anlatılırken hiç bir yer göremiyorduk bu testte sinan abi nereden bahsettiyse gördük ayrıca dıştan çekilen görüntüler de vardı. Dışarıdan çekilen görüntüler önemli çünkü hem videoyu izlerken arabanın dış güzelliğiyle beslenirken sıkılmamamızı sağlıyor hem de aracın hareket halindeki hissine daha çok katkıda bulunuyor diğer türlü anlatan kişinin devamlı ekranda olması videoyu neden hareket halinde çekmişler dedirtebiliyor. Ayrıca son kısımda güzel olmuş Utku eline sağlık

  15. Sinan abi, benim bildiğim kadarıyla q30 mazda 3 kasasına , qx30 mercedes GLA kasası üstüne yapıldı zaten tiptende aynı pek bir fark yok. cevap yazım hatamı düzeltirsen sevinirim

  16. Bizde lüks sınıf her zaman Audi(VW çakması), BMW, Mercedes tekelinde alır. Lexus’tan sonra İnfiniti’yi yeniden Türkiye yollarında görmek güzel. Bizim millet Lexus’u Toyota İnfiniti’yi de Nissan diye beğenmez yine gidip VW için sıraya girerler. Güzel araçlar piyasada çeşitlilik olsun. Bizim millet kaliteden filan anlamaz, Alman da Alman der gider Lexus ve İnfiniti’yi Passat’la filan kıyaslamaya kalkarlar

  17. Bizde lüks sınıf her zaman Audi(VW çakması), BMW, Mercedes tekelinde kalır. Lexus’tan sonra İnfiniti’yi yeniden Türkiye yollarında görmek güzel. Bizim millet Lexus’u Toyota İnfiniti’yi de Nissan diye beğenmez yine gidip VW için sıraya girerler. Güzel araçlar piyasada çeşitlilik olsun. Bizim millet kaliteden filan anlamaz, Alman da Alman der gider Lexus ve İnfiniti’yi Passat’la filan kıyaslamaya kalkarlar

  18. Audi(VW çakması), BMW, Mercedes üçlüsünü halkımız neden tanır. Çünkü pazarda ÖTV, MTV denen illetler bu seviyede değilken açık pazar ekonomisine geçtiğimiz günden beri ilk bu arabaları tanımışızdır. Yani ülkemiz pazarında erken yerini aldılar. Keza aynı şekilde Opel de öyle Volkswagen ise sonradan açıldı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu