Haberler

Kia, “GT” modellerini çoğaltmayı düşünüyor




Kia’nın en heyecan verici markalardan birisi olduğunu söylemek epey zor. Evet Koreli üretici ara sıra ilgi çekici modeller üretiyor olabilir, fakat o modellerin birçoğu da, “Vay be!” dedirten başarı eşiğine ulaşabilmiş olmuyor. Yeni gelen haberlere göre ise bu durumun değişme ihtimali var.

Son bilgilere göre Kia, sahip olduğu performanslı otomobil çeşitliliğini artırmak için güçlü planlar yapıyor. Cee’d GT ve Optima GT’den sonra, 2017 yılında piyasaya çıkacak olan Rio’nun da GT takısını alması için çalışmalar tüm hızıyla başladı. Bu yılın son çeyreğinde Paris Otomobil Fuarı’nda sergilenmesi beklenen Rio’da, agresif bir şasinin ve sportif tasarımın yanında, üç silindirli veya 1.6 litrelik bir turbo motor kullanılacak gibi gözüküyor.

Hyundai-Kia’nın performans geliştirme ekibinin başında bulunan Albert Biermann, Sportage modelinin bile GT versiyonunu üretmeye hevesli olduğunu, fakat şirketin bu düşünceye yeşil ışık yakmadığını belirtti.

Firmanın üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü yeni güçlü modeller, fiyat bakımından Hyundai’nin performanslı N serisinin altında olacak.

 

Emre Girit

2000'li yılların başlarında, henüz çocukken E46 M3 ile başlayan otomobillere olan merakım, zamanla bir tutkuya dönüştü. Halen karakter sahibi otomobilleri yaşamayı ve yaşatmayı, otomobil kullanırken limitleri zorlamayı büyük bir keyifle devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu