FeaturedHaberler

Ford üretimi durdurdu; Çip krizi büyüyor mu?




ABD merkezli otomotiv devi Ford, tüm dünyada devam eden yarı iletken darlığı nedeniyle Almanya’daki iki fabrikasında üretimi durdurduğunu açıkladı.

Küresel olarak ortaya çıkan çip sıkıntısı; Ford, General Motors, Toyota, Volkswagen, Honda, Stellantis gibi otomobil üreticilerini etkiliyor. Küresel anlamda mikroçiplerin kullanıldığı bazı parçaların tedarik sıkıntısı üretimi azaltmalarına veya tesislerini kapatmak zorunda kalmalarına neden oldu. Bunun son örneği de Ford cephesinden geldi. ABD’li otomotiv üreticisi Ford, Avrupa’daki fabrikalarında üretime ara verme kararı aldı.Küresel düzeyde yaşanan çip krizi sebebiyle alınan karar, şirketin Almanya’daki Köln ve Saarlouis tesislerini etkileyecek. Açıklamada, kaybedilen üretimin önümüzdeki dönemde telafi edileceği ve müşteriler tarafından önceden sipariş edilen araçlara öncelik verileceği kaydedildi.

Ford’dan konuya ilişkin yapılan açıklamada, Küresel yarı iletken pazarındaki durum gerginliğini koruyor ve tüm tahminlere göre önümüzdeki aylarda da böyle olmaya devam edecek ve bu da arz darboğazlarına neden olacak ifadelerine yer verildi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu