Haberler

Sebastian Vettel ambulans şoförü olursa




Eğer 3 tonluk bir ambulans ve Sebastian Vettel’in kullandığı bir Ferrari 488 GTB yarışsaydı, sonucu tahmin etmek zor olmazdı. Peki ambulansın sürücüsü Alex Knapton ve 4 kez F1 şampiyonu olmuş Vettel yer değiştirirse sonuç da değişir mi?

Ünlü Bruntingthorpe pistinde yapılan bu mücadelede yer değiştiren sürücülerin tek bir amacı vardı: daha hızlı bir tur süresi ortaya koymak. Mücadelenin ilginç tarafı ise Ferrari’nin sahip olduğu 660 hp’ye karşı ambulans sadece 116 hp’ye sahip. Yarış öncesi, tecrübesine rağmen Vettel dezavantajlı gözüken taraftı.

Tabi ki kazananın saliselerle belirlendiği bir yarış olmadı, ancak iki şöför de ellerinden gelenin en iyisini yaptılar ve sonuç olarak 2:17 ile 2:10’luk iki süre ortaya çıktı.

Videoyu izlemeden önce kimin kazandığını tahmin edebiliyor musunuz?

* Alex Knapton kontrolündeki Ferrari 488 GTB dubaların arasından geçerken, aynı rotayı Sebastian Vettel kullandığı ambulans ile düz bir hat boyunca katetmektedir.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. vayy bee adam ferrariyi 02dk 17sn de finish’e geçti ambulans ise 02dk 10 sn’de finish’e girdi bu inanılmaz bir şey

  2. Bu reklam Ferrari’nin imajına gölge mi düşürüyor yoksa yüceltiyor mu tam olarak anlayamadım ama Ferrari’ler gerçekten videoda da olduğu gibi sürücü işidir bileğin dozuna göre 200hp Subaru gelip sizi tokat manyağı da yapabilir, +700hp arabaları perişan da edebilirsiniz.

  3. Ferrari gibi ambulans dubaların arasından geçmiyor gibi geldi sanki ?
    Şu da olabilir biz mercedesi yakalamaya çalışırken redbull tokatladı geçti renoda bizi öttürecek yakındır izlenimide yaratılmış olabilir 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu