Haberler

Hyundai i20’ye makyajla yeni şanzımanlar geliyor




Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai’ın B sınıfındaki iddialı modeli i20, daha çok genç olmasına rağmen yeni yüzüyle segmentinde kendine iyi bir yer edindi. Hyundai i20 sportif duruşu ve geniş iç mekanı ile sınıfının en çok tercih edilen otomobillerinden biri.

Hyundai geçtiğimiz günlerde bu aracın tüm versiyonlarının (i20, i20 Coupe ve i20 Active) toplamda 1 Milyon satış rakamına ulaştığını açıkladı. Bir B sınıfı otomobil olarak gerçekten takdir edilesi bir başarı olduğunu kabul etmek gerek.

new_i20_coupe_sport_polar_white

Yakışıklı i20’nin diğer rakipleri karşısında en büyük dezavantajı otomatik vites seçeneğinin zayıf oluşuydu. Dizel otomatik seçeneği bulunmayan i20’nin yalnızca 4 ileri benzinli otomatik seçeneği mevcut.

Bu şanzıman Hyundai’nin eski modeli Getz’te kullanılanın biraz gelişmişi. Fakat yıl 2016 ve rakiplerinizin biri CVT diğeri DSG kullanıyorken bu şanzıman tercihi gerçekten çok büyük bir risk. Hatta VW’in Polo’da dizel otomatik şanzıman kullanması, markanın B sınıfı dizel otomatik piyasasının fiyatlarında belirleyici marka olmasını sağlamıştı.

Hyundai-i20-Active-2

Önümüzdeki yıl bir makyaj operasyonundan çıkacak i20 motorlarına yepyeni şanzımanlarla takviye yapacak. Bu şanzımanlar 1.2 litre benzinli, 1.4 litre benzinli ve 1.4 litrelik dizel motorlarda sunulacak. Hyundai’nin Tuscon ve i30’da gayet beğenilen DCT’nin geçte olsa i20’de kullanılacak.

i20_interior_new_1

Yeni şanzımanlı ve makyajlı i20’lerin önümüzdeki yıl satışa sunulması gelen dedikoduların arasında. Satışın büyük çoğunluğun Avrupa ülkelerine yapılacağını ve Hindistan için henüz böyle bir satış planı olmadığını da eklemekte fayda var. Yani i20’yi otomatik vites seçeneği ile almak isteyenler için 2017 yılını beklemelerini tavsiye ediyoruz.

Harun Şen

Like Mr. Clarkson said: POWEEEEER !!!

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. İ20 kullanıcı olarak bu eski şanjımandan dolayı artık illallah dedim ve satma kararı aldım. Hakikaten hiç mi hiç kullanışlı değil ve aşırı yakıt kaybıda oluyor.

  2. Hyundai i20 çok iyi bir otomobil fakat eksikleri var. Hyundai i20 dayanıklılık, sağlamlık, motor ve performans olarak rakipleri karşısında çok zayıf kalıyor. Hyundai’nin i20’yi iyileştirmesi geliştirmesi gerektiğini düşünüyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu