Haberler

O bir kuş, hayır o bir uçak, hayır hayır o bir Ferrari 488 Spider…




Eğer üstü açık bir Ferrari ile dolaşırken camları açmak size yetmiyorsa siz de otomobilinizle uçmayı deneyebilirsiniz. Böyle bir hareketin doğuracaklarını tam kestiremesek de içinizdeki adrenalin patlamasını bir nebze yatıştıracağını söyleyebiliriz.

Auto Express’in usta yarış pilotu Steve Sutcliffe’in yaptığı bu ustalık isteyen atlayış, adeta yer çekimine karşı verdiği bir savaştan ibaret. Sutcliffe’in sabah yola çıkmadan önce fazladan adrenalin hapı aldığını ve kullandığı otomobilin Ferrari 488 Spider olduğunu unuttuğunu da düşünüyoruz.

Otomobilin tekerleklerinin yerden kesildiği an en güzel pozların ortaya çıkmasını sağlıyor ancak inişin de bir o kadar temiz gerçekleştiğini düşünmek istiyoruz. Çünkü bu maceranın sonunda kullanılamayacak hale gelen bir 488 Spider ile karşı karşıya kalmak mümkün.

Bu tarz hareketlerin profesyonellere bırakılması gerektiği ortada. Ferrari 488’in aktif süspansiyonlarının iniş için yumuşak ayarda olmadığını ve bu “supercar”ın entegre bir donanımı olduğunu hatırlatalım. 458’de tanıtılmış olan manyetoreolojik teknoloji, 488’de de devam ediyor.

Siz siz olun bunu evde denemeyin…

https://www.youtube.com/watch?v=G6hMmWh97Y0

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu