Haberler

McLaren 688 High Sport ilk kez görüntülendi!




McLaren 688 High Sport’un bilgisayar çizimleriyle daha önce karşılaşmıştık. Bu görüntülerdeki modelin, 675 LT’nin özel bir modeli olduğu söylentiler arasındaydı. Belirsizlikler sürerken bu kez modelin gerçek bir fotoğrafı ortaya çıktı.

McLaren 675 LT ile karşılaştıracak olursak, yeni 688 HS, tavanındaki hava girişi ile ve birtakım aerodinamik parçalarla beraber geliyor. Ayrıca görüntülere bakılırsa 688 HS, McLaren’in sadece pistlerde gördüğümüz 650S GT3 modelinin arka kanatlarına da sahip olmuş gözüküyor. Otomobilin tampon kısmının kenarlarında bulunan çift karbon kanatçıklar da modelin 650GT3 ile arasındaki bağı güçlendiriyor.

Adından da anlaşılacağı gibi McLaren’in son bombasında, 678 beygirlik, 3.8 litrelik biturbo V8 motorun üzerinde birtakım geliştirmeler yapılarak kullanılabilir. Bunun dışında 688 HS, kardeşi 675 LT gibi bol miktarda karbon parça kullanarak, kardeşinden daha hafif olacağı aşikar. Daha geliştirilmiş motor, sıkı bir diyet ve daha iyi aerodinamik dizayn ile birlikte 688 HS’nin 0-100 km/s hızlanmasının, kardeşinin 2.9 saniyelik değerinden daha iyi olacağını düşünmek yanlış olmaz.

688 HS’nin fiyatı ile ilgili henüz bir bilgi olmasa da, 675 LT’nin 349 bin dolarlık fiyat etiketinden daha yüksek olacaktır. Bu otomobilden sadece 25 tane üretildiği ve resmi olarak tanıtılmadan hepsinin satıldığı da söylentiler arasında.

1 Kasımdaki Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılması beklenen 688 HS, büyük ihtimalle sadece coupe olarak tanıtılacak. Fakat ilerleyen zamanlarda kardeşi gibi yoğun bir talep olursa, spider versiyonu da gelebilir.

 

Metehan Can Cirak

İlk oyuncağım da dahil olmak üzere hayatımın her evresinde otomobiller oldu. Lise zamanımda otomobillere olan ilgimin hobi düzeyinde kalamayacağını anlamamla gelecekteki yaşamımı da otomobiller üzerine kurmak istediğime karar verdim. Şuanda Bilkent Üniversitesi'nde makine mühendisliği eğitimi alıyorum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Valla hem hepsi satıldı demişsiniz hemde talep olursa spider modeli gelebilir demişsiniz 😀 hepsi satıldıysa talep var demekki 😀

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu