Haberler

Koenigsegg, yeni canavarı Agera XS’i tanıtacak




Dünyanın çeşitli yerlerinden gelecek olan milyonerler, bu cuma kapılarını açacak olan Monterey Car Week etkinliğinde çok özel bir Agera modeli ile karşılaşacaklar. Fakat bu Agera modeli, ne 2011 yılında tanıtılan ne de 2014 yılında tanıtılan kardeşlerine hiç benzemiyor.

Agera XS, aslında bir Agera RS ama birkaç özel dokunuş ile farklılığını ortaya koyuyor. Yapılan ilk örnek ABD’de yol kullanımına uygun olarak geliyor fakat sahibinin isteği ile bir takım özel değişiklikleri de mevcut. Adı Karosserie olan göz kamaştırıcı turuncu rengi ile baştan farkını ortaya koyuyor. Rengin metalik tonunu sağlamak için elmas tozu kullanılmış. Sanırım otomobilin ne kadar özel olduğunu biraz olsun kavrayabilmişsinizdir. Arka kısımda bulunan kanat ise bugüne kadar bir Koenigsegg’e takılan en büyük kanat.

İç mekana geçtiğimizde Alcantara kaplamalar hemen göze çarpıyor. Buna karbon fiber konsol eşlik ediyor. Karbon fiberin kullanılması sayesinde ağırlık 1395 kg olarak ölçülmüş. Canavarın kalbine geldiğimizde ise bizleri 5.0 litrelik bir V8 ünite karşılıyor. Bu makine çift turbo ile donatılmış. 1160 beygir gücü üretebiliyor. Araç, bu gücü 7 ileri bir şanzımanla yere aktarıyor.

Eğer bu muhteşem İsveç güzelini görmek isterseniz 19-21 Ağustos tarihlerinde Pepple Beach’de bulunmanız yeterli.

Furkan ALPERGİN

1988 doğumluyum. Uluslararası Ticaret mezunuyum. Kendimi bildim bileli otomobille yatıp kalkan, otomobillerden kopamayan biriyim. Otomobilin, bir ihtiyaçtan ziyade daha çok bir tutku ve bir yaşam tarzı olduğuna inanırım.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu