FeaturedHaberler

Volkswagen Frankfurt’ta yeni logosunu duyurdu!




Alman otomotiv devi Volkswagen, yeniden tasarlanan logosunu Frankfurt Otomobil Fuarında resmen görücüye çıkardı. Birçok yenilik ile gelen yeni logo ile ilgili detaylar haberimizde!

Volkswagen “çağa uyumlu” yeni logosunu tanıttı!

Önceki logoya göre daha retro ve basit bir tasarıma sahip yeni VW logosu, 87 yıllık marka tarihinin 10. logosu oluyor. Volkswagen bünyesinde oluşturulan 19 tasarım ekibi ve 17 dış ajansın çalışması olan logoda iki boyutlu bir tasarım felsefesi dikkat çekiyor. Eski logoda kullanılan mavi-gri renkler, yeni tasarımda yerini lacivert üzerine beyaz renklere bırakmış. Ayrıca artık W harfinin alt kısmı da çember bölgesinden ayrılıyor.

Volkswagen baş tasarımcısı Klaus Bischoff, tanıtımda yaptığı açıklamada logonun sadelik referans alınarak oluşturulduğunu açıkladı. E-mobiliteyi çağrıştıran basitlik formu, markanın elektrikli yeni vizyonuna da ışık tutuyor.

Yeni logoyu kullanan ilk araç, markanın elektrikli ilk seri üretim modeli ID.3 olacak. Bunun yanı sıra diğer yeni modellerde de logonun aydınlatmalı olarak kullanılacağı belirtiliyor. Dünya çapındaki yaklaşık 10.000 bayi ve servis alanındaki toplam 70.000 logo da aşamalı olarak değiştirilecek. Dünyanın en kapsamlı yenileme işlemi olarak tanımlanan çalışmanın gelecek yılın ortalarında tamamlanması bekleniyor.

Volkswagen ayrıca marka tarihinde bir ilk olan “ses logosu” kavramını da duyurdu. Akustik anlamda markayı ayırt edici hale getireceği söylenen melodinin yanı sıra bir ilk de reklam seslendirmesinde gerçekleşti. Kadın sesinin yer alacağı reklamlarda mobilite ve yenilikçi teknolojiler ön plana çıkacak.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

12 Yorum

  1. 19 tasarım ekibi ve 17 dış ajansın çalışması olan logo..

    Vay arkadas, eski logodan gorselde ki yeni logoya gecis icin bu kadar adama ihtiyac varmis demek. Tasarim ekibi markanin istegi dogrultusunda logoyu guncelleyip su hale getirmek icin uzerinde bayagi dusunmus herhalde.

  2. Logoyu sevdim, bir değişiklik yapalım diye içine etmemişler, tarihi dokularını vs. , fakat beğenmediğim yanları da mevcut bu saatten sonra spor amaçlı VW’lere başka bir logo yapması gerekiyor, çünkü spor araçlara göre oldukça masum duruyor.
  3. Çok değişmiş gerçekten, bu kadarını beklemiyordum. Ne de olsa tartışmasız dunyanın en iyi araba markasına ait.
    Önceden bilgisi olmayanlar tanıyamayabilir.
  4. Apple ile beraber yapılmış en iyi logo tasarımı olmuş, çok sade ve içerdiği mesaj açıkça belli.
    Beğendim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu