Haberler

2015 Outlander Sport’lar geri çağırılıyor




2015 model Mitsubishi Outlander Sport modeli Amerika’nın ulusal otoyol güvenliği idaresi tarafından potansiyel risk teşkil ettiği için geri çağırmaya tabi tutuldu. Mitsubishi’nin 2.0 litrelik motora ve CVT şanzıman’a sahip crossover araçlarında gevşek bir hortum sebebiyle şanzımandan yağ sızıntısı olabileceği ve bunun potansiyel yangın riski taşıdığı belirtiliyor.

Mitsubishi, üretim aşamasında CVT şanzıman hortumunun düzgün monte edilmediği ve hortum kelepçesinin sıkı bir şekilde kapatılmadığını belirtiyor. Hortumun zarar görmesi halinde CVT’nin düzgün çalışmayacağı ve Outlander Sport’un hareket etmesini engelleyeceği de belirtiliyor. Daha da kötüsü, eğer sızan şanzıman yağı egzoz gibi sıcak bir yüzeye temas ederse yangın riskine sebep olabiliyor.

Mitsubishi’nin açıklamasına göre problem ilk olarak Aralık 2015’te bir müşterinin 66 mildeki aracını hareket ettirememesinden kaynaklı ortaya çıkmış. Japon üretici otomobillerindeki hortumun güvenli bir şekilde takılıp takılmadığını kontrol etmek için 2015 sonrası üretilen Outlander Sport sahiplerini servise davet edip incelemelerini gerçekleştiriyor.

Geri çağırma Amerika’da bulunan 45.731 adet 2015 Mitsubishi Outlander Sport’u kapsıyor.

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu