Haberler

İlk rallikros Kaynaşlı’da gerçekleştirildi!




2016 sezonunda Türkiye Şampiyonası statüsüne kavuşan rallikros branşında sezonun ilk randevusu 14 Ağustos Pazar günü Düzce’deydi.

Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü (ESOK) tarafından, Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi, Kaynaşlı Kaymakamlığı ve Kaynaşlı Belediye Başkanlığı katkılarıyla Kaynaşlı’da inşa edilen 1450 metre uzunluğundaki Kaynaşlı Rallikros Parkuru‘nda düzenlenen yarışa 3 kategoride 8 sporcu katıldı.

Otomobillerin teknik özelliklerine göre 3 ayrı kategoride mücadele ettiği organizasyonda, Kategori 2’de İstanbul’dan Control 2 ile yarışan Kerem Orak birinci, yine benzer bir araçla İstanbul’dan Halid Avdagiç ikinci olurken, Ankaralı tecrübeli sürücü Tan Uydaş ise üçüncülüğü elde etti.

Kategori 3’de Ankaralı sporcu Sinan Saatçi Mitsubishi Lancer EVO IV ile sezona zaferle başlarken, ikinciliği Kütahya’dan Mitsubishi Lancer EVO IX ile Erkan Güral ve üçüncülüğü de Ankara’dan Subaru Impreza GC8 ile Yavuzhan Cabbaroğlu kazandı.

Open kategoride tek araç olarak start alan MINI JCW WRC sürücüsü Halim Ateş ise seyirciden en çok destek alan isim oldu…

Yarış sonunda gerçekleştirilen ödül töreninde dereceye giren sporcuların ödülleri Kaynaşlı Kaymakamı Abdullah Demirdağ tarafından verildi.

Kaynak: TOSFED

Off the record: Halim Ateş’in MINI JCW WRC ile seyirciden aldığı desteği anlayabiliyorum. Şayet kendisi yıllar önce katıldığı Orhangazi Rallisi’nde drift yapmaktan kendini alı koyamamıştı. 65 yaşında, bir dakikadaki kalp atış sayısı yaşıyla aynı olan dayıların ayağa kalkıp alkışlaması gözlerimin önünden gitmiyor…

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu