Haberler

Mercedes-AMG modellerine özel showroomlar yolda




Gelecek yıllarda AMG Performance bölümünde ciddi bir gelişme bekleyen Mercedes-Benz, yeni satış stratejileri hazırlığında olduğunu duyurdu.

Geçtiğimiz yılda 2014’e kıyasla tam %40 artışla 68,875 adet AMG logolu otomobil satan Alman üretici, yakın gelecekte yüksek performanslı modellerinin satışlarını daha da arttırmayı planlıyor. Bunu gerçekleştirmek için ise AMG ürün gamına “en az” 10 yeni model eklenecek.

Mercedes-AMG yöneticisi Tobias Moers, New York Auto Show‘da Automotive News‘e verdiği röportajda “Yıl sonuna kadar ürün gamımızı 48 farklı modele kadar genişleteceğiz.” açıklamasını yaptı.

Global satış hedefine ulaşmak için yapılan planlardaki ilginç detay ise Mercedes showroomlarında yer alacak AMG modellerine özel bölmeler hatta AMG modellerine özel showroomlar.

Röportajda “Yalnızca AMG modellerini barındıracak showroomlar Dünya genelinde mümkün görünüyor.” cümlesine yer veren Moers, “Bir tane Japonya’da açacağız, ardından Avustralya hakkında düşüneceğiz” dedi. Ayrıca Amerika Birleşik Devletleri’ndeki bir düzineden fazla Mercedes bayisinin de yakın zamanda AMG bölümlerine kavuşacağını da belirtti.

Mercedes-Benz ABD CEO’su Dietmar Exler ise “Bence 100’ün üstüne çıkmaya gerek yok, bu gönüllü bir değişim olacak. Eğer bayi değişime katılmak isterse birlikte çalışacağız. Onları zorunlu tutmak istemiyoruz.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu