Haberler

2400 BG’lik Volvo: The Iron Knight




Volvo, 2400 BG‘lik The Iron Knight adını verdiği kamyonuyla rekorları parçalamaya geliyor!

FH serisi kamyonlarında kullandığı, maksimum 540 BG güç üreten altı silindirli 12.8 lt’lik D13 motoru, dört turbo gibi masum (!) modifikasyonlar yaparak 2400 BG‘e, torkunu ise 6000 Nm‘ye çıkarmış.

Yazıyı okumadan doğrudan tanıtım videosuna geçme isteği uyandıracak kadar vahşi bir etki bırakan Kara Şövalye, kabinin arkasına yerleştirilmiş motorunun gücünü i-Shift çift kavramalı şanzıman ile arka tekerleklere aktarıyor. Bu güçle baş edebilmesi için şanzımanın kavrama grubuna yoğun bir emek harcayan Volvo, her şeye rağmen standart bir şanzıman kullanmayı başarmış.

Özel olarak tasarlanmış aerodinamik şasi ve gelecek nesil Volvo’lardan izler taşıyan fiberglas kabine sahip The Iron Knight’ı İsveçli pilot Boije Ovebrink’e emanet edecek olan Volvo, bu birlikteliğin sonucunda 500 m ve 1000 m dünya rekorlarını kıracağına ise kesin gözüyle bakıyor.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

4 Yorum

    1. etsde volvoyu pek yapamamışlar hocam. virajda çok yatıyor mod yükleyip 750 beygir actros veya 730 luk v8 scania öneririm.

      1. ETS yi saatlerce oynamış biri olarak en beğendiğim tır volvo ve renault tur(renault tamamen ekonomik oluşu).Ben volvo da öyle bir şey gözlemlemedim aslında herkesin tırı farklı şekillerde oluyo taktığınız şasi bile tırın karakterini oldukça değiştiriyor.Scania yı da ben nedense hiç beğenmiyorum viraj da güven vermiyo direk takla atmaya meyilli.Forum sohbet türü bir yer açılsa yeniden konvoylar düzenleriz orda o zaman deneriz detaylı bi şekilde eğlenceli olur 🙂

    2. 6×2 orta tekerler dönebilir şasi ile scania r730 kullanıyorum. Şu ana kadar aynı tır ile 150 bin km yol yaptım ve sadece 2 kere devrildi 🙂 6×4 denedim ama yatmaya meyilli bir hali var, 6×2’nin tek sıkıntısı toprakta gitmiyor 😀

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu