Haberler

Hyundai, Google ile ortaklık peşinde




Bloomberg’in yaptığı habere göre Hyundai, Google ile ilerde olabilecek muhtemel ortaklık konusunda görüştü. Haberde Hyundai başkanı Jeong Jin Haeng’in, işbirliği gerektiren bazı ortak alanlar olduğunu söylediği belirtiliyor.

Hyundai içerisinde firmanın sürücüsüz araç konusunda geride kalması tartışmalara yol açıyor. Bu konunun çözümü için Hyundai, Google ile işbirliği yapmayı planladı. Fakat unuttuğu bir şey var o da şu, halihazırda Google, FCA grubu ile ortaklık başlattığını açıkladı. Ortaklık konusu ise otonom araçlar; yani tam olarak Hyundai’nin istediği.

Ancak Google’ın sürücüsüz araç bölümünün başkanı John Krafcik, FCA grup anlaşmasına rağmen şu anda birden fazla otomobil firması ile görüştüklerini açıkladı. Bu arada Krafcik’in daha önceden Hyundai Motor America‘nın CEO‘su olduğunu belirtelim. Yani eski firması ile görüşmesi sürpriz olmaz.

Hyundai, Google ile sürücüsüz otomobil dışında otomobil içi teknolojiler ile alakalı da ortaklık kurmak istiyor. Bildiğiniz gibi Koreli üretici Google’ın Android sistemini kendi eğlence sistemine entegre eden ilk firmalardan biri olmuştu. Şu anda da Android Auto için kendi araçlarına uygun benzersiz bir yazılım geliştirme aşamasında.

Kaynak: www.motor1.com

 

Furkan ALPERGİN

1988 doğumluyum. Uluslararası Ticaret mezunuyum. Kendimi bildim bileli otomobille yatıp kalkan, otomobillerden kopamayan biriyim. Otomobilin, bir ihtiyaçtan ziyade daha çok bir tutku ve bir yaşam tarzı olduğuna inanırım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu